Српски Покрет Двери - Лого
Search
PG Dveri: 20 pitanja na koja Ana Brnabić nije odgovorila

Skandalozna cenzura i krađa vremena poslaničke grupe Dveri – najveći je utisak iz nastavka rasprave o novoj Vladi. Preko 3 minuta govora Srđana Noga ne postoji u stenografskim beleškama Narodne Skupštine, niti je bilo tona u plenarnoj sali, kao ni u direktnom televizijskom prenosu na RTS-u.

Narodni poslanik Srđan Nogo podneo je danas i krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić zbog toga što je kao Ministar državne uprave i lokalne samouprave na nezakonit način zaključila Jedinstven birački spisak, jer su birački spiskovi bili skenirani i poslati bez svojeručnog potpisa i otiska, dok su štampani izvodi za Kosovo i Metohiju bili netačni i nepotpuni.

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije, Ana Brnabić, nije odgovorila ni na 20 pitanja narodnih poslanika Dveri Boška Obradovića i Srđana Noga.


Oni su u raspravi postavili niz konkretnih pitanja koja ozbiljno diskvalifikuju Anu Brnabić za mesto predsednika Vlade Srbije:

  1. Da li ste radili za neku stranu obaveštajnu službu?
  2. Zašto niste prošli bezbednosnu proveru BIA-e da li Vaš dolazak na mesto predsednika Vlade ugrožava nacionalnu bezbednost?
  3. Da li ćete na mestu predsednika Vlade Srbije nastaviti da zastupate američke interese?
  4. Kakve veze imate sa masonima, s obzirom da su Vam najmanje dva masona ministri?
  5. Da li je Aleksandar Vučić zloupotrebio Vašu privatnost u krajnje niske političke i medijske svrhe, jer Vas je sveo na seksualnu orijentaciju, što je krajnje ponižavajuće za Vas kao ženu?
  6. Da li ste svesni da se Aleksandar Vučić krije iza prvog gej premijera na Balkanu i za sve što ne bude dobro, za sav kriminal i korupciju u njegovom najbližem okruženju, za sve laži, lopovluke i prevare – izgovor ćete biti Vi?
  7. Da li Vas je Vučić ponizio i obesmislio Vaše premijersko mesto rekavši da ćete Vi biti zaduženi za ekonomski, a Ivica Dačić za politički deo?
  8. Da li je tačno da ste član EAST-WEST BRIDGE-a, dela Trilateralne komisije i kakve veze ta strana organizacija ima sa srpskim interesima?
  9. Da li je tačno da se pred Prekršajnim sudom u Beogradu vodi postupak protiv Vas zbog vožnje u alkoholisanom stanju?
  10. Da li je tačno da imate prekršajnu prijavu Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva poljoprivrede zbog kršenja Uredbe o proizvodnom otpadu – Vi koji sada predlažete Ministarstvo za zaštitu životne sredine, a sami ste u privatnoj firmi kršili ekološke zakone?
  11. Da li je tačno da ste branili Vučićevog kuma i tadašnjeg direktora „Elektromrežaˮ Srbije, Nikolu Petrovića i njegovog kuma Nenada Kovača, od optužbi za traženje mita od strane firme čiji ste bili direktor, i da Vas je ova pokazana lojalnost i spašavanje dvojice glavnih kumova lansiralo u političke vode?
  12. Odakle znate Sinišu Malog i koja je priroda Vaših poslovnih odnosa?
  13. Da li je tačno da Vam je rata za kredit za stan u centru Beograda od 400 kvadrata  i u vrednosti od pola miliona evra veća od plate u Vladi, i odakle finansirate plaćanje ovoga kredita?
  14. Da li je tačno da ste novinarki koja je istraživala Vaš rad u američkoj NVO i kako uzimate 10.000 dolara lokalnim samoupravama u Srbiji da im zakažete sastanak sa ministrom – na Tviteru poručili da ide da „zavija sarmeˮ i da li je to ispravan odnos prema ženama i istraživačkom novinarstvu?
  15. Da li se kao učesnik gej parada slažete sa jednim od ideologa promocije homoseksualizma u Srbiji Predragom Azdejkovićem koji je ovih dana izjavio da „pred novom Vladom biće promena Ustava i treba insistirati da se iz Ustava izbaci definicija braka kao samo unije muškarca i žene. Vlada je već obećala da će pravno regulisati istopolne zajednice posebnim zakonomˮ? 
  16. Da li ste čitali najnoviji intervju Vašeg nekadašnjeg šefa Miroljuba Labusa, čiji ste konsultant za štampu bili, koji dok Vi osnivate Ministarstvo za evropske integracije savetuje da „treba stati na loptu i zamrznuti pregovore sa EU do 2020. godine, do kada je EU zamrzla proširivanjeˮ?
  17. Da li je, po Vašem mišljenju, normalno da posle jedva nekoliko meseci na ministarskom mestu, na kome se niste pokazali, tako lako prihvatate mesto premijera iako znate da za Vas niko nije glasao niti ste ikada učestvovali na izborima?
  18. Da li ste svesni da Vi niti ste birali ministre, niti ste obezbedili većinu za formiranje Vlade, niti možete da kontrolišete predsednike stranaka koji sede u Vladi, niti će Vas iko išta pitati, već ćete za sve morati da idete Vučiću na kanabe i molite za pomoć?
  19. Da li ste svesni da nijedan glasač SNS-a i SPS-a nije glasao da Vi budete premijer?
  20. Kako se na kraju osećate kao mandatar koji je nametnut suprotno volji većine građane Srbije?


S obzirom da se ćutanje u našem narodu smatra znakom odobravanja, smatramo da je izostanak odgovora od strane mandatara najbolji dokaz da su odgovori na sva ova pitanja potvrdni i da Ana Brnabić zbog toga ne sme biti izabrana za predsednika Vlade Srbije.


Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: