Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Neviđeni skandal prijepoljskih naprednjaka

Naprednjaci u Prijepolju nisu dozvoli da se umirovljeni episkop Mileševski, Filaret, proglasi za počasnog građanina Prijepolja, iako je on sam za Prijepolje učinnio više nego svi članovi Srpske napredne stranke zajedno.

Srpski pokret Dveri u Prijepolju predao je Skupštini Prijepolja inicijativu za dodelu Javnog priznanja – Počasni građanin opštine Prijepolje, povodom obeležavanja dana opštine Prijepolje 7. jula 2017.



Dveri su za počasnog građanina predložile Filareta (Jelenka) Mićevića, umirovljenog episkopa Mileševskog za humanitarni rad i što je svojim radom doprineo razvoju opštine Prijepolje.

Naprednjaci su ovaj predlog odbili, dok su nagrade dobile ličnosti koje to niti su zaslužile, niti su ispunile kriterijume.




Borko Puškić, odbornik Dveri u SO Prijepolje, dao je ovim povodom izjavu za Glas zapadne Srbije:

Borko Puškić iz Dveri, kaže da je komentar suvišan, naročito „ako vam kažem da je članu Opštinskog veća dr Zulkefilu Batu Sadoviću data nagrada, dok su odbili naše predloge, jer smo u predlozima za kandidate napisali obrazloženje, što se traži u konkursu“.

„Međutim, naši predlozi su navodno odbijeni, jer su imali obrazloženje. Naravno da su deca, đaci generacije zaslužili da budu nagrađena i to je neosporno, sve ostalo je partijska podela. Ako je svečana sednica 7. jula trebalo je posvetiti odluci za najveća opštinska priznanja celu sednicu, a mi smo danas to uvrstili u dnevni red kao dopunsku tačku dnevnog reda i imali smo ceo minut za diskusiju, a materijal nam je dostavljen u dva sata na pauzi“, zaključio je Puškić.


U prilogu se nalazi inicijativa:


 


Informativna služba Dveri / Glas zapadne Srbije


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: