Српски Покрет Двери - Лого
Search
Humanitarna akcija Dveri u Aranđelovcu

Opštinska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Aranđelovcu organizovala je humanitarnu akciju pomoći našem sugrađaninu Đorđu Jankoviću.


Đorđeva životna priča tera svakome suze na oči, majka ga je, posle očeve smrti napustila, i on je postao beskućnik. Zahvaljujući porodici Radić iz sela Banja kod Aranđelovca, koja ga je primila u svoj dom, Đorđe danas ima krov nad glavom, ali svi zajedno i dalje žive u teškim uslovima.


Đorđe Janković boluje i od teškog oblika epilepsije, često ima jake napade, a dosta vremena u godini provodi i u bolnici. Pod takvim okolnostima nije sposoban za rad, a da tragedija bude veća, Dejan Radić, koji je Đorđa pronašao i udomio, je ostao bez posla kada je preduzeće „ELKA“ otišlo u stečaj.


Jedina primanja tročlane porodice Radić i Đorđa Jankovića jesu penzija Dejanovog pokojnog oca i socijalna pomoć koju Đorđe prima, a čiji najveći deo odlazi za kupovinu lekova.


Tamna strana čitave priče jeste i to da je put do njihove kuće teško pristupačan, a pogotovo zimi, tako da kola Hitne pomoći praktično ni ne mogu doći do Đorđa kada mu se stanje pogorša.


Znajući za sve te okolnosti, opštinska organizacija Dveri u Aranđelovcu je organizovala humanitarnu akciju i tom prilikom je Đorđu Jankoviću i porodici Radić uručena pomoć u hrani i sredstvima za higijenu.


Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da, koliko su u mogućnosti, pomognu Đorđu. Za te potrebe otvoren je i humanitarni račun kod Komercijalne banke:

          Dinarski račun: 205-9011007022861-52

          Devizni račun:  RS35205903102360888567


Životnu priču Đorđa Jankovića možete pogledati i u emisiji „Život priča“ koja se emitovala na TV „Prva“.


 


Informativna služba Dveri u Aranđelovcu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: