Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović posetio MZ Rasovac u Dragačevu

Predsednik srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je u nedelju 16. jula posetio Mesnu zajednicu Rasovac u opštini Lučani (deo sela Goračići), na kojoj je na izborima za savet MZ krajem aprila 2017. godine ubedljivo trijumfovala lista Grupe građana


Branko je verovatno jedan od najmlađih predsednika mesnih zajednica u Srbiji, sa izuzetno mladim savetom MZ, koji je veoma agilno u ambiciozno krenuo u rešavanje brojnih nagomilanih problema sa kojima se suočava ova MZ u kojoj decenijama nije bilo većih ulaganja.




Problemi poput sanacije školske zgrade, koja je zatvorena od 1990. godine i nalazi se pred urušavanjem, nastavka radova na sistemu vodo-snabdevanja, bolje održavanje komunalne higijene i sanacije zaseočkih puteva, samo su neki od započetih poslova koji su pokrenuti poslednja dva meseca nakon konstituisanja novog saveta MZ.


Nedavno je u organizaciji MZ Rasovac autobus sa poljoprivrednicima iz Rasovca i okolnih mesta posetio poljoprivredni sajam u Novom Sadu, zahvaljujući pomoći čačanskog privrednika Aca Zimonjića, koji je rodom iz ovog kraja.




Boško Obradović je sa članovima saveta MZ i velikim brojem meštana obišao zapušteni i ruinirani prostor stare osnovne škole, koja je 1965. godine bila proglašena za najuređeniju seosku školu u Srbiji, kao i improvizovani sportski teren koji se nalazi u blizini škole.


Razmatrani su načini na koje on kao narodni poslanik može da pomogne narodu ovoga kraja, koji je od 2012. godine tradicionalno davao veliku podršku Dverima na svim izborima.



Zajedničkim snagama, javnim i privatnim sredstvima, domaćinskim gazdovanjem mesnom zajednicom, ovi mladi ljudi pokušaće da u svom mandatu podignu svoje selo na noge i da omoguće da Rasovac nastavi da živi. Svaka pomoć u tom poduhvatu biće dragocena i značajna.


Info služba Dveri Dragačevo


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: