Српски Покрет Двери - Лого
Search
Zašto je Ugljanin još uvek na slobodi?

Izjava „Mi kao mali narod nacionalno svestan, politički zreo i dobro organizovan hoćemo da tražimo način kako da rešimo status Sandžaka i Bošnjaka“, je dovoljan dokaz da Sulejman Ugljanin otvoreno radi na razbijanju države i da je njegovo delovanje protivustavno, jer da nije tako – on bi kao predsednik saveta jedne nacionalne manjine tražio rešenje statusa svog naroda a ne dela teritorije Republike Srbije.


Doduše, ni za rešavanjem statusa Bošnjaka u Srbiji nema nikakve potrebe jer oni imaju sva prava kao i većinski narod i to prava veća nego bilo koja nacionalna manjina bilo gde u svetu.


Postavljamo pitanje vlastima kako predsednik jednog takvog organa sme da otvoreno radi na otcepljenju dela teritorije naše države a da ne bude procesuiran?


Takođe, postavljamo pitanje vlastima da li saveti nacionalnih manjina imaju mandat da se bave teritorijalnim integritetom Republike  Srbije i zašto Ugljanin još nije uhapšen?


Ugljanin je izgleda zaboravio da se samo pre 20-ak dana povukao sa mesta predsednika svoje partije pa misli da separatističko delovanje može da nastavi kroz vođenje nacionalnog saveta. Podrška Ugljaninu iz BNV najbolje pokazuje da ono 1993. godine i nije formirano da se bavi pitanjima svog naroda nego pitanjima teritorijalnog razgraničenja delova SFRJ.


Više puta smo ponudili rešenje za ovaj problem i ponavljamo ga: Pod hitno BNV proglasiti zabranjenom organizacijom i odmah raspisati izbore za Nacionalni savet Bošnjaka kao što ga imaju ostale nacionalne manjine. U slučaju da Sulejman Ugljanin nastavi da kao političar radi na razbijanju teritorijalne celovitosti Republike Srbije odmah ga privesti poznaniju prava.




Dok se u Srbiji CMC-om sakuplja novac za bolesnu decu i državni budžet puni teškom mukom, u isto vreme o trošku građana Srbije finansira se separatizam protiv sopstvene zemlje.


Jako je indikativno da jedan Vučićev koalicioni partner, Muamer Zukorlić, pruža podršku Ugljaninovom secesionizmu, a da u isto vreme drugi Vučićev koalicioni partner, Rasim Ljajić, predlaže priznavanje nezavisnog Kosmeta sve do stolice u UN a da pritom Vučić i SNS gromoglasno ćute.


Sadašnju šizofrenu situaciju u Srbiji možda najbolje odslikava pitanje g. Konuzina: „Ima li ovde Srba? “.


OO Srpskog pokreta Dveri – Prijepolje

Izvor: Dveri Raška oblast


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: