Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Zajedno samo o fer izborima

Boško Obradović, lider Dveri, o ujedinjenju opozicije i beogradskim izborima: Jasno je da su Dveri treći put i alternativa i sadašnjem i bivšem režimu. Imaćemo kandidata za gradonačelnika


Nije bilo nikakvih razgovora između Dveri i Saše Jankovića o predizbornoj koaliciji. Razlikuju nam se sistemi vrednosti i politika, i zbog toga ne možemo zajedno. Ako bi Janković došao na vlast, Srbija bi imala istu politiku prema EU, Srebrenici, gej paradi, a možda bi se učlanili i u NATO. Mi smo protiv toga, a politika PSG i DS je trenutno bliža SNS. Zajedno možemo samo da se borimo za fer izbore.


Ovako u razgovoru za „Novosti“ lider Dveri Boško Obradović odgovara na pitanje da li je nakon „raskida“ Jankovića i Dragana Šutanovca moguća njihova saradnja sa PSG.


 


Janković vam je zamerio da ne prihvatate sva ljudska prava.


– Ako je mislio na prava LGBT i ostalih seksualnih nastranosti, to nisu ljudska prava. Neka navede gde je u međunarodnom pravu seksualna orijentacija definisana kao ljudsko pravo. Mi tvrdimo da nije nigde.


 


Napravili ste otklon i od vlasti i od opozicije?


– Ako sa jedne strane imate pogubnu vlast SNS u Beogradu, a sa druge se nudi povratak na staru vlast DS i potrošene lidere bez ikakvog programa, jasno je da su Dveri treći put i alternativa i sadašnjem i bivšem režimu.


 


Ukoliko se odlučite na samostalan izlazak, verujete li da je to dobra odluka i da u Beogradu možete preći cenzus?


– Uvek smo imali dobar rezultat u Beogradu i očekujemo to i sada.


 


Jeremić vam je bliži od Jankovića. Ko su vam još potencijalni partneri?


– Otvoreni smo za razgovor sa Jeremićem, ali treba da vidimo i program njegove nove stranke. Računamo pre svega na saradnju sa „Zdravom Srbijom“ Milana Stamatovića. Kada je reč o DSS, sve zavisi od toga da li oni žele da budu deo prave opozicije.


 


Hoćete li predložiti kandidata za gradonačelnika?


– Imaćemo kandidata za gradonačelnika, koji ne mora da bude stranačka ličnost.


 


Izvor: Večernje novosti


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: