Српски Покрет Двери - Лого
Search
Srbiji je potrebna ozbiljna porodična politika, a ne populističke izjave pred izbore

Dveri već imaju mere porodične politike koje suštinski mogu da utiču na bolji život građana Srbije, za razliku od populacione politike ove Vlade čiji je jedan od rezultata najmanje rođenih beba u prethodnih sto godina.

 Predsednik Vlade, Ana Brnabić, i ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović,  izjavile su juče nakon sednice Vlade da se spremaju nove mere populacione politike.

          Ovo nam deluje kao populistička izjava pred nastupajuće izbore u Beogradu, jer ova Vlada nema baš konkretnih rezultata kojima bi mogla da se pohvali.

Rezultat ove Vlade, kao i prethodne vlasti je veliki talas nezaposlenosti, štrajkova i nezadovoljnih radnika u Srbiji, rekordan broj migracije našeg stanovništva, čak 60 hiljada, najmanje rođenih beba u prethodnih sto godina, 385 hiljada građana manje od 2006. godine i samo jedno dete prosečno po porodici.




    Dakle, u Srbiji godišnje nestane jedan grad, a za prošlu godinu je od 165 opština u Srbiji samo pet imalo pozitivan prirodni naraštaj, a Beograd u kojem živi čevrtina stanovništa Srbije nije jedan od njih.

Zato ne možemo verovati u iskrenost njihovih namera, jer sve što su do sada radili je samo marketinški trik i medijska predstav pred izbore.

Dveri već imaju mere porodične politike, koje suštinski mogu da utiču na bolji život građana Srbije, za razliku od populacione politike ove Vlade čiji je jedan od rezultata najmanje rođenih beba u prethodnih sto godina.





 

 

Radoš Pejović

Predsednik Saveta za porodicu i socijalna pitanja

          Srpski pokret Dveri 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: