Српски Покрет Двери - Лого
Search
Neodgovorna i nesposobna vlast u Ljigu ponovo uvela restrikcije vode

Od naprednjačkih trikova do suvih slavina.


Umesto da se ozbiljno bavi rešavanjem problema vodosnabdevanja u opštini Ljig, lokalna vlast, napredna u lažnim obećanjima i obmanjivanju građana, hvalisala se kako je obezbedila „po prvi put“ dovoljno vode i rešila problem vodosnabdevanja.


Cirkuzanti se često služe trikovima, pa je tako predsednik opštine Ljig, Dragan Lazarević u oktobru 2015. na izvorištu u selu Ba izjavio da je možda pomoću trika obezbeđeno dovoljno vode za građane Ljiga! Naravno, nisu izostala ni lažna obećanja o dodatnim količinama vode iz bušotina, o sredstvima od Republike za vodovod, filterskom postrojenju u Ljigu…. Bušotina se pokazala kao totalni promašaj koji je samo koštao građane Ljiga, a vlast krije od naroda da vodu nisu pronašli.




Ovog leta, 12. jula, predsednik opštine Lazarević i direktor JKP „Komunalac“ Gradimir Filipović odlaze u Ba, fotografišu se kod izvorišta, a zatim lokalna vlast saopštava: „Nakon velikog zalaganja rukovodstva opštine Ljig i komunalnog preduzeća uspeli smo da postignemo da i u najsušnijim periodima godine naši građani imaju vodu.“


Koliko su uspeli govori činjenica da već od 5. avgusta kreću sa restrikcijama, a kao krivce za tu nepopularnu meru, direktor označava „nesavesne građane“, koji vodu koriste valjda i za zalivanje cveća! Meštani koji žive u višim delovima Ljiga i pre restrikcije su često bez vode. Pošto vlast u Ljigu ima maćehinski odnos prema Belanovici, problem vodosnabdevanja ove varošice gotovo i ne pominje, a kamoli rešava! U selima mnogim domaćinstvima nedostaje voda za piće, ali vlast se sela seti u predizbornoj kampanji. Postavlja se pitanje, šta je veće – nesposobnost ili neodgovornost bahate ljiške vlasti, koja sebe naziva naprednom?


 


Informativna služba Dveri u Ljigu

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: