Српски Покрет Двери - Лого
Search
Parastos oslobodiocima Lazarevca

Lazarevac je u Drugom svetskom ratu oslobođen od strane Rudničkog korpusa JVuO a godišnjicu ovog oslobođenja prve su obeležile Dveri 2016. godine.


Ove godine, pak, nastavili smo tu praksu i, tim povodom, po prvi put organizovali parastos stradalima u oslobođenju grada te tako ispravili još jednu istorijsku nepravdu prema ovim junacima.


Takođe, kako prethodne tako i ove godine – zvaničnim zahtevima upućenim ka nadležnim opštinskim vlastima tražili smo da se Dani oslobođenja grada, od 3. do 6. septembra, obeležavaju zvanično, svečanim ceremonijama što je oba puta ignorisano.


Mi ćemo nastaviti našu, sada već i tradicionalnu praksu obeležavanja ovog važnog istorijskog događaja za naš grad, nastavićemo da vršimo pritisak na nadležne u tom pravcu da se ova godišnjica obeležava zvanično i svečano a pokrenućemo i inicijativu za podizanje spomen – obeležja oslobodiocima kako bi sa našeg pokolenja skinuli sramotu zaborava jer smatramo da, sve dok imamo dug prema precima ne možemo očekivati da nam ni budućnost bude srećnija.


 


Info služba Dveri – Lazarevac




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: