Српски Покрет Двери - Лого
Search
12. Letnje duhovne večeri u Čačku

12. Letnje duhovne večeri održaće se u Čačku od 9-11. septembra u organizaciji izdavačke kuće „Catena mundiˮ.


Od 9. do 11. septembra u Čačku će se održati tradicionalne Letnje duhovne večeri – 12. put po redu. Večeri  se održavaju u  dvorištu KUD „Abrašević” u Čačku (Rajićeva 3, preko puta Opštine) od 19 časova, a u slučaju kiše program će biti održan u sali Skupštine grada Čačka.




Ove godine su u planu tri programa: veče posvećeno trećem tomu duhovne enciklopedije srpskog naroda „Katena mundiˮ, novom pogledu na kulturnu istoriju Srba i aktuelnoj političkoj situaciji. Gosti će biti: prof. dr Milo Lompar, prof. dr Miloš Ković, dr Vladimir Dimitrijević, Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće, Dragoslav Bokan, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije i Boško Obradović, narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri.




Letnje duhovne večeri su tradicionalna kulturna manifestacija u Čačku, koja se u letnjim mesecima u organizaciji Dveri održava na otvorenom prostoru u strogom centru grada već 12 godina. Do sada je održano više desetina različitih programa: tribina, promocija, projekcija filmova, koncerata, okruglih stolova… Gosti Letnjih duhovnih večeri u Čačku su najpoznatiji srpski duhovnici, intelektualci, književnici, publicisti, umetnici…




Idejni tvorac Letnjih duhovnih večeri u Čačku je Boško Obradović, a program realizuje Organizacioni odbor, koji od 2013. preuzima da vodi izdavačka kuća „Katena mundiˮ iz Beograda, koja se bavi izdavaštvom duhovne i nacionalne literature.


 


Informativna služba Gradske organizacije Dveri u Čačku




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: