Српски Покрет Двери - Лого
Search
Vučićevo Ministarstvo za puzeće priznavanje Kosova

Saopštenje predstavnika Srpske liste, izazvano tvrdnjom Dveri da je u Srbiji počelo emitovanje rijalitija kako bi se sakrilo da Srpska lista ulazi u Haradinajevu vladu, principijelno ne zaslužuje odgovor, ali građani Srbije zaslužuju da znaju istinu.

Potpisivanjem Briselskog sporazuma, za koji su direktno odgovorni Aleksandar Vučić i Ivica Dačić, zapravo je započeto puzeće priznavanje kvazidržave Kosovo, odnosno odricanje zvanične Srbije od 15% svoje teritorije.

Činjenice govore da između Srbije i njene južne pokrajine postoji državna granica, da su srpski političari pristali na kosovske tablice, pozivni broj, policiju, uklonili zid koji je garantovao mir Srbima u Kosovskoj Mitrovici i praktično ispunili sve zahteve kosovskih Albanaca, ispostavljenih preko EU zvaničnika.

Nekadašnje Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je ugašeno, oprema Telekoma Srbije, Trepče i druga srpska imovina je poklonjena uzurpatorima, a srpski živalj živi u getu, obespravljen i opljačkan. Svakodnevni su apeli u srpskim medijima za prikupljanje pomoći za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji, plodnoj zemlji gde Srbi mogu sami da proizvedu hranu, ali i je zemlja oteta.

Iskreno nam je žao što se Srpska lista nije oglasila povodom bespravnih hapšenja Srba od strane policije na Kosovu, niti kada su obustavljene istrage protiv ubica srpskih žetelaca, ubistva u Peći u kafiću Panda i u mnogim drugim prilikama, kada su mogli da pokažu brigu o svojim sunarodnicima.

Podsećanja radi, pre samo par meseci Srbija je od Francuske tražila izručenje Haradinaja, kako bi mu se sudilo za ubistva i svirepa mučenja Srba, silovanja, trgovinu ljudskim organima…Kakav je sada stav Srpske liste po ovom pitanju? Istina je da Srpska lista u Haradinajevoj vladi može realno da ima samo jedno jedino ministarstvo – ministarstvo puzajućeg priznavanja Kosova.

Dveri nikada na uvrede neće uzvratiti istom merom, već isključivo argumentima i ostvarivim predlozima za rešavanje problema.

Istina je da za Kosovo i Metohiju u ovom trenutku, upravo zbog višegodišnjeg puzećeg priznavanja Kosova, ne postoji jednostavno rešenje. Istina je da niko ne želi da ratuje i da se mora sprečiti krvoproliće. To ne znači da Srbija nema mogućnost da uspori rešavanje ovog problema koji je nastajao decenijama, naprotiv.


U tom smislu želimo da mu olakšamo posao i predložimo mere za spas Kosova i Metohije:


 Informativna služba Srpskog pokreta Dveri



Boško Obradović: Vreme je za proteste protiv Vučićeve vlasti i da Srbija ode u posetu na RTS



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: