Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović i Stamatović u Čačku: RTS propagandna mašina SNS

Sinoć su završene Letnje duhovne večeri okruglim stolom na temu aktuelne političke situacije u Srbiji. Govornici su bili lider Dveri Boško Obradović, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović. Skup je kao gost pratio Vuk Jeremić.


Lider Dveri Boško Obradović, rekao je da  pod vlašću SNS-a i Aleksandra Vučića ugroženo sve ono što je naš državni, nacionalni i ekonomski interes, iznoseći stav da je jedino rešenje ukrupnjavanje autentičnih, političkih, patriotskih opozicionih snaga u jedan zajednički blok.




– Mi smo to počeli da radimo saradnjom sa pokretom Zdrava Srbija Milana Stamatovića i udruženim sindikatima Sloga. To je samo jedan početak ukrupnjavanja jednog nacionalnog, političkog saveza. Zahvaljujemo se Vuku Jeremiću što je večeras bio sa nama, a siguran sam da u perspektivi treba širiti našu opozicionu saradnju, jer jedino zajedno možemo da se suprotstavimo ovoj vlasti – rekao je Obradović.


On je najavio veliki protest  16.septembra koji će početi ispred zgrade TV Pink u 14 časova, da bi se u 16 časova nastavio ispred zgrade Vlade Srbije, a potom i zgrade RTS-a. Glavni zahtev sa protesta biće oslobađanje medija, pre svega RTS-a koji se pretvorio u propagandu mašinu vladajuće stranke, slično kao i devedesetih godina.




– Podršku protestu pružili su sindikati Sloga, Srbi sa Kosova i Metohije, od velikog broja radnika, pre svega Koštane iz Vranja, Elektronske industrije iz Niša, FAP-a iz Priboja, C marketa iz Beograda. Biće tu i srpski ratni veterani. Naš pokret dobija svenarodnu formu. Krećemo u aktivnu borbu i u skupštini i na ulici protiv ove vlasti – poručio je Obradović.


Predsednik Zdrave Srbije i opštine Čajetina Milan Stamatović, podsetio je da su sve promene u istoriji Srbije kretale iz zapadne Srbije izrazivši očekivanje  da će tako biti i ovoga puta.




– Najvažnija bitka je za slobodu medija. Kada to uradimo  oslobodićemo i sve druge institucije. Doneli smo odluku da 16. septembra krenemo u bitku za medijske slobode, i da srušimo cenzuru autoritativnog režima koja je oličena u Aleksandru Vučiću. 


Aleksandar Vučić i SNS su svesni da nikada zapadnu Srbiju ne mogu pokoriti. Dobili su u jednom momentu poverenje koje su zloupotrebili. Vreme je da sada Vučić podnese ostavku zato što je prevario građane Srbije.


Dug je spisak obećanja koje nije ispunio i ono što je radio na štetu državnih i nacionalnih interesa – rekao je Stamatović, izrazivši nadu da opozicija neće izlaziti na izbore dok se ne oslobode mediji.


 –


Izvor: OzonPres

Foto: OzonPres i Glas zapadne Srbije


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: