Radnici, sindikati, penzioneri, Srbi sa KiM: Srbijo, svi na protest!

Protest pod nazivom ”Ovako više ne može” biće održan u subotu, 16.septembra u 14 časova ispred zgrade RTV Pink, potom ispred Vlade Srbije u 16 časova, odakle će se svi učesnici i okupljeni građani prošetati do RTS-a i zahtevati gostovanje na u Dnevniku 2 u 19.30.


Iz dana u dan sve je veći broj udruženja i sindikata obespravljenih radnika, penzionera i od države Srbije napuštenih Srba sa Kosova i Metohije, koji su podržali i koji će se obratiti na protestnom skupu u subotu.




Inicijativni odbor radnika nekadašnje „Koštane“ podržaće protest Srpskog pokreta Dveri, jer je izrazio spremnost da pomogne da radnici ostvare svoja prava i digao svoj glas protiv prodavanja magle od strane aktuelne vlasti. Ispred Inicijativnog odbora radnika nekadašnje „Koštane“, obratiće se predsednik tog odbora, Slađan Ristić.


Radnici Elektronske industrije Niš podržaće protest Srpskog pokreta Dveri, Zdrave Srbije i Sindikata „Sloga“,  čiji se zahtevi odnose na bolji položaj radnika u Srbiji, na isplaćivanje preostalih  neisplaćenih zarada, kao i razbijanje medijskog mraka.  Ispred bivših radnika EI Niš obratiće se Radiša Spasić.


 




 


Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“, koji predvode Slaviša Ristić i Marko Jakšić, pruža punu podršku protestu #OVAKO VIŠE NE MOŽE, koji organizuju Dveri i Zdrava Srbija i poziva sve građane Srbije da se pridruže, da još jednom podignemo glas protiv očigledne izdaje Kosova i Metohije od strane ovog režima.


I Grupa građana Pirotska nova snaga podržala je protest u organizaciji Dveri, Zdrave Srbije i sindikata Sloga, zbog toga što se zajednički bore za slobodu medija, za istinitu detajkunizaciju Srbije i borbu protiv kriminala, i pozvala sve građane da dođu u Beograd na miting. Ispred grupe građana Pirotska nova snaga, obratiće se Dimitrije Vidanović.


 




 


Udruženje penzionisanih vojnih lica i Mile Delić, penzioner koji je Vučiću vratio milostinju od 5.000 dinara, takođe podržava protest Srpskog pokreta Dveri i poziva sve penzionere da izađu protiv diskriminacije penzionera i poručuje da boljeg i efikasnijeg načina od protesta nema i da je protest najviši oblik izražavanja nezadovoljstva i tako treba da se postupi kada je nepravda postala pravilo ponašanja.




 


Ivan Ivanović, bivši radnik Elektroporcelana – Aranđelovac poručio je da radnici zahtevaju promenu sistema koji će omogućiti da ostvare svoja prava na zarade i rešavanje nagomilanih problema radnika. Zato podržavaju protest Srpskog pokreta Dveri i Zdrave Srbije i pozivaju sve građane Aranđelovca i čitave Srbije da se priključe  protestu u subotu.


 


Informativna služba Dveri