Dveri: SPS je stranka bez identiteta, programa i morala

Posle kritike kojom su izloženi od strane SNS da ćute dok je režimsko glasilo TV PINK ugroženo od strane Dveri, Glavni odbor SPS morao je – ulizivački kako to samo oni umeju – da se oglasi i stane u odbranu starog intimusa Mire Marković Željka Mitrovića, koji je svoju karijeru medijskog tajkuna počeo u vreme vlasti SPS-a i JUL-a.

Ako je program neke političke organizacije u Srbiji destruktivan onda je to definitivno program SPS, koja je u poslednjih 27 godina propadanja Srbije na vlasti 25 godina. To je danas jedna izanđala i bezidejna stranka koja se pretvorila u stranačko preduzeće za udomljavanje partijskih kadrova i nameštanje poslova partijskim firmama. SPS je danas stranka bez identiteta, programa i morala. O tome najbolje svedoči sadomazohističko služenje Aleksandru Vučiću koji ih je toliko puta javno zgazio i ponizio.

          Važno je istaći da su mnogi časni i pošteni socijalisti odbili da svoj glas na predsedničkim izborima daju Aleksandru Vučiću, kao što preziru aktuelni vrh SPS koji je čitavu politiku stranke podredio ličnim interesima vrhuške.

          Srpski pokret Dveri je ušao u Narodnu skupštinu voljom naroda koji je za nas glasao, uprkos pokušaju izborne krađe od strane SNS, kojoj u svim zlodelima na vlasti – rukovođena isključivo ličnim i stranačkim interesima – verno služi SPS već šest godina. Ako se uzme u obzir da je čitav proces izdaje Kosova i Metohije započeo Ivica Dačić kao predsednik Vlade potpisivanjem antiustavnih Briselskih sporazuma – onda je više nego razumljiva podrška SPS-a ulasku Vučićeve liste u separatističku vladu ratnog zločinca Ramuša Haradinaja.

Partija koja se odrekla svog osnivača Slobodana Miloševića neće se ustručavati da se zarad opstanka na vlasti odrekne bilo kog srpskog nacionalnog i državnog interesa. Kao što u servilnosti prema Vučiću i SNS za SPS nema granica. Jedina granica su njihove fotelje koje su spremni da brane po cenu života. Zato posebno treba imati u vidu da sa padom Aleksandra Vučića i SNS sa vlasti sa njima u političku istoriju ode i njihov najverniji koalicioni partner i sluga – SPS.



Informativna služba Srpskog pokreta Dveri