Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović na otvaranju Mokranjčevih dana u Negotinu

Otvaranju 52. Mokranjčevih dana u Negotinu prisustvovao je narodni poslanik i predsednik Dveri, Boško Obradović.

Mokranjčevi dani, jedna od najznačajnijih kulturnih manifestacija istočne Srbije, održava se u Negotinu po 52. put. Na jučerašnjem otvaranju manifestacije posvećene našem najvećem kompozitoru Stevanu Stojanoviću Mokranjcu, prisustvovao je i predsednik Dveri, Boško Obradović.

Svečanost otvaranja ovog festivala održana je ispred rodne kuće Stevana Stojanovića Mokranjca, koja predstavlja kulturno blago ne samo ovog kraja već i čitave Srbije.

Prisustvo Boška Obradovića otvaranju ove negotinske kulturne manifestacije ukazuje na činjenicu da značajnih događaja ima i van Beograda i da je neophodno da se na njih obrati pažnja i radi na njihovom razvoju.




Obradovićev dolazak u Negotin izazvao je pozitivne reakcije građana i prisutnih kulturnih delatnika  na otvaranju Mokranjčevih dana.

Izostanak viših državnih zvaničnika, pre svega ministara kulture i prosvete, još jednom potvrđuje preovlađujuće mišljenje građana Negotina i istočne Srbije da su zaboravljeni od strane države i izvršne vlasti.



Srbija će biti jaka onoliko koliko bude jak Negotin i istočna Srbija, a festival posvećen Mokranjcu je idealna prilika da se čitavoj domaćoj javnosti prikaže lepota i istorijski značaj Negotinske krajine, što godinama već nije slučaj.

Budućnost naše zemlje nije u rijalitijima, primitivizmu, kiču i šundu, već u poštovanju onih vrednosti koje podstiču stvaralaštvo, rad, uspeh i razvoj u svim društvenim sferama, što će konačno  zaustaviti iseljavanje mladih ljudi iz Negotina i i vratiti nadu u bolji život građana u istočnoj Srbiji.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: