Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Subotica: Tražimo smenu i odgovornost direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje

22. juna 2017. izdali smo saopštenje za javnost (U čijem džepu će završiti novac građana Subotice?) kojim smo ukazali na mogućnost korupcije pri sprovođenju tendera za izgradnju atarskih puteva, a sada odgovorno možemo da kažemo da je na delu klasičan lopovluk i pljačka građana Subotice.

Dveri u Subotici su ukazivale na sumnjiv tender oko izgradnje atarskih puteva, posebno oko puteva koji su rađeni sa tehnikom cementne stabilizacije. Sada tri meseca posle izvršenih radova možemo slobodno reći da je urađeni put lošeg kvaliteta .

Tvrdimo da stručni nadzor koji je bio postavljen od strane Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje nije radio svoj posao u skladu sa strukom i zakonom.

Duž celog puta u M.Z. Makova sedmica u ulici Ane Frank pojavile su se rupe.

Setimo se prilikom započetih radova tehnikom cementne stabilizacije kako je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje objašnjavao kvalitet i opravdanost veće cene tako urađenog atarskog puta :

„To je nova metoda koja se prvi put primenjuje, čija osnovna karakteristika je veća trajnost kolovoza i kolovoznih konstrukcija od klasičnih metoda, te ćemo na taj način, gledajući sa vremenske distance, kao lokalna samouprava postići veće uštede uz neosporan veći nivo kvaliteta koji ova konstrukcija poseduje“ – rekao je tada Radivojević.

Građani Subotice su dobili na korišćenje katastrofalno loš kvalitet puta po velikoj ceni, koja je višestruko veća od klasičnog nasipanja atarskog puta.

Saopštenjem za javnost (U čijem džepu će završiti novac građana Subotice?) ukazali smo na mogućnost korupcije pri sprovođenju tendera, a sada i konkretno možemo da kažemo da je na delu klasičan lopovluk i pljačka građana Subotice.

 

Za tu pljačku treba neko da odgovara!

Tražimo smenu i odgovornost direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predraga Radivojevića zbog neopravdanog trošenja i rasipanja para građana Subotice .

Istražni organi moraju konačno da rade svoj posao u skladu sa zakonom štiteći interese građana Subotice, a ne pojedince iz vladajuće stranke.

 –

Informativna služba Dveri u Subotici

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: