Српски Покрет Двери - Лого
Search
Vlast u Prijepolju srlja još dublje u kriminal

Nakon niza afera i skandala manifestovanih kroz sukobe interesa, zloupotrebe službenog položaja, otimanje putnih pravaca od građana za lične potrebe većnika i slično, najgora vlast u istoriji Prijepolja nastavlja u istom stilu.

Ovog puta je „obradovala“ javnost jednim novitetom – započela je rekonstrukciju zgrade Opštinske uprave, bez stručnog nadzornog organa.


Logična je posledica da neko podnese krivičnu prijavu protiv ovog, do sada nečuvenog, građevinskog „poduhvata“. Pre nekoliko dana je to učinio jedan privatni preduzetnik koji smatra da je oštećen ovakvom odlukom vlasti i njene komisije.


Međutim, nije logično da nas vlast uverava kako je ovo sve normalno i kako je po zakonu da neko izvodi građevinske radove bez stručnog nadzora.


Ovaj „izum“ je dovoljan dokaz da ova vladajuća garnitura nastavlja sa svojom praksom stavljanja zakona u sporednu fioku uzdajući se u kratko pamćenje glasača i pravosudnih organa.


U nekim drugim fiokama sigurno postoji podeblji krivični dosije vezan za aktuelnu prijepoljsku vlast ali neko iz vrha države zatvara oči pred ovim bezakonjem a možda ga, čak, i aminuje. Taj neko, očigledno iz vrha SNS, očigledno nema interes da reaguje ili čak savetuje lokalnu vlast kako da srlja još dublje u kriminal.




Mi samo podsećamo da se sve fioke otvore kad-tad, a pamćenje se osveži za čas. Bilo koja nova vlast (ali stvarno nova) imaće pune ruke posla sa „eksperimentima“ koje sprovodi prijepoljska vlast, evo već godinu i po dana.


OO Dveri zahteva da se pod hitno  raskine ugovor o izvođenju radova na zgradi opštine Prijepolje, pošto sve upućuje da se radi o nameštenom tenderu, jer je očigledno da se radi o nezakonitom izvođenju radova.


Nemoguće je da se krene sa izvođenjem radova bez stručnog nadzora i nema govora da su ovde u pitanju nekakve pripreme za gradilište kad se „golim okom“ vidi da je već uspostavljeno gradilište sa kompletnom skelom.


Najveća odgovornost je na investitoru, a u ovom slučaju to su Opštinska uprava i aktuelna vlast u Prijepolju, jer su bez nadzora započeli radove.

 

OO Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: