Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri oštro protiv poskupljenja grejanja i novih nameta na džep Prijepoljaca!

OO Dveri u Prijepolju oštro se protivi najavljenom poskupljenju grejanja i apeluje na predsednika opštine Dragoljuba Zindovića i Opštinsko veće da ne ispune želju JKP „LIM“, jer bi to predstavljalo novi udar na budžet naših sugrađana.


Nije nam jasno zašto je zatraženo poskupljenje usluge grejanja kada je opšte poznato da Prijepolje spada među opštine i gradove sa najskupljim uslugama grejanja u Srbiji i kada je aktuelna vlast, na čelu sa SNS, na poslednjoj sednici Skupštine već povećala cene komunalnih usluga za 50%.


Dveri pitaju predsednika opštine Dragoljuba Zindovića šta je sledeće na redu? Možda da dođe do povećanja cene vrtića, pa da ova vlast u punom smislu reči pokaže svoje pravo lice tj. odsustvo razumevanja i brige o običnom čoveku.


Dveri podsećaju građane Prijepolja da je direktoru JKP „ LIM“, neto plata bezmalo 150.000. dinara i tvrde da nema logike da grejanje poskupi, ukoliko tržišna cena energenata nije poskupela, a naročito ako imamo u vidu da Prijepoljci potrošnju plaćaju na šest mesečnih rata, gde račun za grejanje biva dupli na mesečnom nivou od uobičajenog.




OO Dveri traži pojašnjenje kako je došlo do toga da u stambenom bloku “Opanak” nije saniran kvar, gde od aprila do oktobra ništa nije preduzeto kako bi se havarisani kotao popravio ili zamenio novim.


Pitamo zašto se javnosti ne obelodani ko su najveći dužnici JKP „ LIM ”?


Izgleda, od kada je lokalni SNS došao na vlast u našoj opštini, da su Prijepoljci prinuđeni da svakonedeljno stežu kaiševe i buše nove rupe na njima pa zato OO Dveri poziva sve predstavnike vlasti da i oni probuše makar jednu rupu na kaišu i smanje bespotrebno trošenje novca Prijepoljaca kroz reprezentacije, plate bespotrebno zaposlenih partijskih kadrova i članova porodica, asfaltiranja porodičnih imanja pojedinih većnika o trošku građana, poslovne ručkove, nabavke sajamskih modela nameštaja, privatizovanje službenih vozila i slično.


Ukoliko predsednik opštine i Opštinsko veće prihvate poskupljenje, nema sumnje da će se suočiti sa protestima građana pred zgradom opštine jer opštinska vlast sigurno može da utiče na to da li će cena grejanja poskupeti ili ne.



Informativna služba OO Dveri u Prijepolju


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: