Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ćendić: Odbornica SNS podnela ostavku zbog izdržavanja zatvorske kazne

Čačak – Predsednik Gradske organizacije Dveri u Čačku Dragan Ćendić, tvrdi da je odbornica Srpske napredne stranke Gorana Kaplarević, podnela ostavku na tu funkciju zbog odlaska na izdržavanje zatvorske kazne.

„Ovo je samo potvrda teze koju već dugo ponavljamo, o sprezi čačanske vlasti i kriminala. Bivša odbornica se, prilikom podnošenja ostavke za odbornički mandat, nije udostojila da kolegama odbornicima saopšti i razloge koji su je opredelili za ostavku. Sada znamo razlog, odlazak na odsluženje zatvorske kazne. Normalno je da se sada pitamo da li nam predstoji još neko obelodanjivanje vanzakonskih aktivnosti gradskih čelnika, jer im posle ovakvog skandala više niko ništa ne veruje“, rekao je Ćendić.


On je na konferenciji za novinare pokazao slike Kaplarević sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i bratom Aleksandra Vučića, Andrejom.


 


Trifunović: Ne treba se mešati u privatan život odbornika


Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović (SNS), kaže da je na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada usledila ostavka odbornice Gorane Kaplarević i da je u ostavci navela lične razloge.



foto: GZS

„Smatram da skupština nema razloge da se udubljuje u podnošenje ostavke. Ona je navela da su u pitanju lični razlozi. Šta je usledilo posle toga nas ne interesuje, da li je otišla na odsluženje zatvorske kazne ne znam. Njen razlog je opravdan, što je predviđeno i poslovnikom o radu“, rekao je Trifunović.


Prema njegovim rečima, svaki odbornik ima pravo, da kada proceni da ne može da nastavi da obavlja funkciju odbornika može na lični zahtev da podnese ostavku.


„Ne bih se upuštao u razloge koji su usledili posle te ostavke da li je osuđena ili ne, to je njena lična stvar ne treba se mešati u život sadašnjih i bivših odbornika. Opozicija će uvek tražiti neki razlog i neki izgovor da naruši integritet Skupštine grada“, zaključio je Trifunović.


 


Izvor: Glas zapadne Srbije


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: