Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dva miliona evra mladenovačkih para za azilante i migrante

Žitelji mladenovačke opštine su u više navrata odlučno poslali poruku: ne želimo tražioce azila i otvaranje prihvatnog centra za migrante!

Lokalne vlasti se oglušuju o ovu jasnu poruku i nemaju nameru da štite interese građana Mladenovca. Sve su prilike da će na narednoj skupštinskoj sednici biti usvojen LAP koji predviđa izdvajanje sredstava od strane opštine u iznosu od 1.840.000 evra. O ugrožavanju bezbednosti građana u svakom smislu, niko ne govori, a čitav poduhvat odvija se skriveno od javnosti.

Dveri nisu protiv humanitarnih aktivnosti i zbrinjavanja unesrećenih ljudi u skladu sa mogućnostima i resursima. Međutim, oštro se protivimo da se to čini na štetu žitelja mladenovačke opštine. Gladni, umorni i finansijski iscrpljeni, nemamo mogućnosti da pomognemo drugima, jer nam je i samima pomoć neophodna. Mladenovac jedva preživljava.

Srbija još nije rešila probleme svih izbeglih i raseljenih lica sa teritorije bivše Jugoslavije. Krajnje je nepošteno njihove probleme izjednačavati sa problemima tražilaca azila i migranata.

Potpuno je jasno da vlast, zarad lične koristi i poslušnosti gradskim ocima, namerava da od sopstvenih građana napravi taoce, a od Mladenovca i drugih perifernih beogradskih opština, velike azilantske centre.

Koliko je lokalna vlast dezorijentisana i ogrezla u lopovluku, najbolje pokazuje i najnoviji primer  poštanskih sandučića, za koje Mladenovčani treba da poveruju da se radi o kapitalnoj investiciji. Vrhunac ulaganja u zdrav život naše dece i sport, predstavlja kupovina mrežica za tenis.

Pozivamo sve savesne i poštene odbornike SO Mladenovac da imaju na umu da odlučuju o životima naše dece i čitavog Mladenovca. Da će njihova imena zauvek ostati zapisana kao nekog ko je sačuvao ili, ukoliko daju svoj glas za LAP, upropastio budućnost Mladenovca.

 

 Info služba Dveri u Mladenovcu

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: