Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Isključili su nas zbog hrabrosti da progovorimo o kriminalu i korupciji

Čačak – Samo na konferencijama za medije može da se čuje reč opozicije, odnosno druga strana priče u odnosu na veliku medijsku propagandu i laž koju nam vlast širi u svim svojim medijima, rekao je Boško Obradović danas u Čačku.

„Ključna vest koja nije ozbiljno preneta na velikim medijima da u ovom trenutku četiri narodna poslanika opozicije su isključena sa daljeg zasedanja narodne skupštine Srbije. Od toga dvojica su šefovi opozicionih poslaničkih grupa Saša Radulović iz Dosta je bilo i ja kao predstavnik poslaničke grupe Dveri, tu su i dva narodna poslanika Dveri Marija Janjušević i Srđan Nogo“, dodaje Obradović.


Prema njegovim rečima to samo govori o velikom strahu da se u Narodnoj skupštini čuje glas opozicije.


„Zaveli su medijski mrak na velikim beogradskim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a sada žele da zavedu i parlamentarni mrak u Narodnoj skupštini Republike Srbije“, kaže lider Dveri.


Obradović je izneo tvrdnje da je jedino nasilje u Srbiji je političko nasilje Srpske napredne stranke.


„Setite se svih batinaša sa lokalnih izbora širom Srbije, njihovih gradonačelnika i predsednika opština koji biju građane, ili njihovi batinaši koji su bili novinare tokom predsedničke zakletve Aleksandra Vučića. Sve to govori da je SNS simbol bahatosti, nasilja, osionosti i gaženja političkih protivnika“, ističe Obradović.


Lider Dveri misli da je pravi razlog isključenja narodnih poslanika Dveri pre svega što su javno, otvoreno i hrabro progovorili o korupciji i kriminalu u vrhu Vučićeve vlasti.


„O delima njegovog oca, brata i kumova i svih drugih koji se bave ucenjivanjem, reketiranjem i pljačkom u Srbiji. Druga stvar koja ovih dana postaje sve aktuelnija jeste da Aleksandar Vučić sprema definitivnu izdaju i predaju Kosova jer je dobio takav zadatak od svojih zapadnih mentora koji su ga doveli na vlas 2012. Istekao je njegov rok trajanja, on je dobio samo još nekoliko meseci da završi sa Kosovom i Metohijom i zato ovako ubrzanje dijaloga o Kosovu koje gledamo ovih dana“, ističe Obradović.


On je pozvao sve časne intelektualce u Srbiji da odbiju učestvovanje u lažnom Vučićevom dijalogu o Kosovu koji nije ništa drugo nego traženje saučesnika u predaji i izdaji.


Govoreći  o  konferencije Dveri koja se održala u Beogradu pre neki dan a koja je za temu imala Kosovo i Metohiju on je kazao:


„Učestvovao je bivši ministar za KiM Slobodan Samardžić, predsednik Državotvornog pokreta, zatim bivši ministar i šef poslaničke grupe Radikalne stranke Dragan Todorović danas lider Istočne alternative, zatim dr Marko Jakšić lider Srba sa Kosova i mnogi drugi. Smatram da smo počeli da pravimo jedan širok patriotski blok zajedno sa Milanom Stamatovićem predsednikom opštine Čajetina koji će se suprotstaviti izdaji Kosova od strane vlasti“, rekao je Obradović.


On je pozvao i vrh SPC, kao i patrijarha Irineja i sve episkope da se hitno održi vanredni Sabor svih arhijereja SPC i da crkva zauzme stav o ovoj, kako je rekao Obradović,  nameravanoj izdaji i predaji KiM od strane Aleksandra Vučića i SNS.


„Dveri nastavljaju borbu i parlamentarnim i vanparlamentarnim sredstvima i trudiće se da se istina o Vučićevom kriminalu i korupciji čuje i da se neće moći sakriti i sprečiti da dopre do javnosti“, istakao je Obradović koji je pozvao i građane da se oslobode straha od Vučićeve vlasti i da progovore o malverzacijama, od lokalne do republičke vlasti i da zajedničkim snagama što pre se učini da Vučićev režim padne.


Što se tiče izbora, Obradović smatra da Srpska napredna stranka ima veliki strah od gubitka.


„Naime oni ne vladaju Beogradom oni su za četiri godine vlasti, naneli niz šteta našoj prestonici. Razmišljaju, kako i šta da rade, a gubitak vlasti u Beogradu je početak pada SNS na svim nivoima vlasti. Jedina tema o kojoj razmišljaju je promena ustava, i da se zajedno sa Beogradskim izborima i parlamentarnim raspiše referendum o promenu ustava, jer imaju ozbiljan pritisak od svojih mentora sa zapada, koji su ih doveli na vlast da moraju konačno da završe sa KiM i izbace iz preambule Ustava Srbije. Jedino je sigurno da kada vam Aleksandar Vučić nešto kaže budite sigurni da vas laže“, kaže Obradović.


 


Izvor: Glas zapadne Srbije


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: