Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: SNS hoće da naseli migrante u mladenovačka sela

Narodnim poslanicima Dveri zabranjen ulaz u salu gradske opštine Mladenovac.

Delegacija narodnih poslanika Dveri, u sastavu Boško Obradović, Srđan Nogo i Zoran Radojičić, posetila je juče Mladenovac i prijavila se za prisustvovanje sednici lokalne skupštine opštine, na čijem dnevnom redu je bilo donošenje Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja migranata 2017-2021.




Srpski pokret Dveri se protivi usvajanju ovog plana, jer su se građani Mladenovca u više navrata izjasnili da ne žele azilantski migrantski centar na svojoj teritoriji. Mladenovac je jedna od najsiromašnijih beogradskih opština i prosto je neverovatno da se budžetska sredstava umesto za pomoć siromašnim i nezaposlenim građanima planiraju za potrebe migranata.

Prilikom dolaska predstavnika Dveri lokalni SNS u Mladenovcu organizovao je odbor za doček koji su činili nekoliko ucenjenih radnika lokalnih javnih preduzeća i maloletna omladina koji su bili prisiljeni da nose parole protiv Boška Obradovića i Dveri. Na pitanje zašto su tu u radno vreme direktor lokalnog javnog komunalnog preduzeća izjavio je da su uzeli „privatne propusnice“, dok nije bilo odgovora zašto se maloletna deca zloupotrebljavaju u stranačke propagandne svrhe SNS za obračun sa političkim protivnicima.

Narodnim poslanicima Dveri bilo je zabranjeno da prisustvuju sednici skupštine, kao i da održe najavljenu konferenciju za medije u opštinskom holu. Lično predsednik opštine Vladan Glišić, bivši funkcioner Dinkićeve URS, sada član SNS, fizički je sprečavao ulazak u salu i održavanje konferencije za medije, sve vreme fizički nasrćući i upadajući u reč Boška Obradovića na isti način kao Aleksandar Martinović u emisiji „Upitnikˮ na RTS, što je zabeleženo u direktnom prenosu na Fejsbuk stranici Dveri.




Pre toga, na sastanku sa predsednikom opštine Vladanom Glišićem i njegovim najbližim saradnicima, čelnici gradske opštine Mladenovac uveravali su predstavnike Dveri da nikakvog azilantskog migrantskog centra neće biti, da postoje zaključci skupštine opštine iz 2012. i 2013. protiv otvaranja kolektivnog centra za azilante na teritoriji Mladenovca i da će sva sredstava ići samo na zbrinjavanje izbeglica i raseljenih.

Postavlja se pitanje zašto je onda narodnim poslanicima Dveri zabranjen ulaz na sednicu, ako predstavnici lokalne vlasti nemaju šta da kriju?




Problem je, međutim, u tome što gradska opština Mladenovac donosi nešto drugo: „Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranataˮ u ovoj opštini u narednih pet godina. Još 2012. godine Vlada Srbije donela je odluku da se vojna kasarna u mladenovačkom selu Maloj Vrbici dodeli Komesarijatu za izbeglice i migrante radi njene prenamene u Centar za azil, što je svojim dopisom od 11. aprila 2013. potvrdio i tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vučić. Lokalni akcioni plan upravo govori o želji da gradska opština Mladenovac unapredi sopstvene kapacitete za prihvat tražilaca azila i migranata.

Dveri u potpunosti dele opravdanu bojazan mnogih građana Srbije da će nakon odbijanja zemalja Evropske unije da brojnim migrantima daju azil i mogućnost boravka u njihovim državama – oni putem readmisije biti vraćeni u Srbiju i da je to razlog pravljenja ovakvih akcionih planova za zbrinjavanje migranata u Srbiji u narednih pet godina.

 


Informativna služba Dveri




Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: