Obradović: Vlast se obračunava sa svim neistomišljenicima

Tužba protiv Boška Obradovića koju je podneo Nikola Petrović, Vučićev kum, iznenadna ostavka direktora Agencije za borbu protiv korupcije, represalije kadrovika PUPS-a prema zaposlenima u Pošti, neki su od primera obračuna vlasti prema svima koji imaju svoje mišljenje i štite svoja prava.


„Jučerašnje suđenje koje sam imao sa kumom predsednika države Nikolom Petrovićem, doskorašnjim direktorom javnog preduzeća „Elektromreža Srbije“, koji se posle isteka tog mandata vratio u istu onu privatnu firmu iz koje je došao na to direktorsko mesto, Eko-energo grup, gde je suvlasnik zajedno sa Nenadom Kovačem, dokaz je da režimu smeta svako ko otkriva sukob interesa u njihovim redovima.


Smatram da u Srbiji niko ne može biti zaštićen ni pred medijima ni pred sudovima, pa ni Vučićev kum Nikola Petrović.“ – istakao je Obradović.


Obradović je dodao: „To jučerašnje političko suđenje liderima opozicije u Srbiji je bio povod da podignemo novi sajt Dveri, pod nazivom „Dveriliks“, koji će na jednom mestu sabirati sve informacije do kojih dolazi Antikorupcijski tim  Dveri u borbi protiv kriminala i korupcije. Kroz ovaj sajt građani će moći da nam šalju informacije o sumnjivim malverzacijama u vlasti na svim nivoima. Pozivam sve medije da se upoznaju sa radom našeg sajta na adresi: dverileaks.com


Direktor Agencije za borbu protiv korupcije je podnela ostavku bez obrazloženja. I to samo nakon nekoliko meseci od dolaska na tu funkciju, za koje vreme je pokrenula niz vanrednih kontroli imovine najviših državnih funkcionera i priču o najočitijem pranju novca na predsedničkim izborima, kada je 6.940 ljudi uplatilo istovetan iznos na račun SNS-a.“


Obradović je dalje nastavio: „Očito je pod ozbiljnim pritiscima, možda i pretnjama, bila prisiljena da podnese ostavku na mesto direktora ove agencije.


Vest nedelje je i skandalozno ponašanje v.d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, kadrovika PUPS-a, potpuno nestručnog, koja je zbog štrajka nezadovoljnih radnika Pošte, uručila suspenzije za 50 sindikalnih lidera radnika Pošte.


Lažni zaštitnici penzionera – PUPS samo pljačka javna preduzeća, a Pošte su jedno od poslednjih infrastrukturnih uporišta države, koje ovaj režim pokušava da dokrajči potpunim urušavanjem njenog sistema i krajnjim poniženjem zaposlenih radnika. Srpski pokret Dveri u potpunosti podržava opravdani štrajk i zahteve predstavnika Samostalnog sindikata poštanskih radnika Srbije.“


„Još uvek nismo dobili odgovor dela opozicionih stranaka o našem predlogu kako da nateramo vlast da sredi Jedinstveni birački spisak i da oslobodi medije, kao dva neophodna uslova za održavanje fer i poštenih izbora. Na naš zahtev su pozitivno odgovorili Zdrava Srbija, DSS i Istočna Alternativa. Ne razumem kolege iz opozicije zašto je OEBS  toliko bitan, koji je na dan predsedničkih izbora objavio da je sve bilo regularno, a izveštaj o nepravilnostima dostavio 6 meseci kasnije, kada se više ništa nije moglo promeniti.


Poslanici Dveri su i dalje pod progonom Maje Gojković. Evo danas u 12 časova održava se sednica Administrativnog odbora, a na dnevnom redu nema tačke o mom isključenju na 20 dana. Ja još uvek nemam zvaničan dokument zbog čega sam isključen, a odbor danas ne razmatra moj zahtev za hitno razmatranje mog isključenja, koje sam uputio u pismu svim članovima Administrativnog odbora. Tu se vidi koliko je političko nasilje SNS-a.


Sve ovo je nastavak medijskog i parlamentarnog mraka koji vlada Srbijom.“ – zaključio je Obradović.


 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri