Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Dobro jutro, Kolumbo!

Vučić je danas konačno priznao da EU od nas traži da priznamo nezavisno Kosovo ako hoćemo u EU. Dobro jutro, Kolumbo! Drago mi je što me je citirao pod onima koji kažu da on ima zadatak da završi sa Kosovom i da ne može više da me sluša! Na njegovu žalost, moraće da me sluša dokle god je na vlasti, jer govorim ono što većina građana Srbije misli: Ne pristajemo na dalje ucene i ne damo Kosmet zbog EU koja se raspada!

A šta su Vučićeve reči da „nam predstoji veliki problem i nećemo moći bez drastičnih promena u odnosu, našem i sveukupnom odnosu prema Kosovu i Metohiji, da postanemo član EU“ nego priznanje da je za ulazak u EU neophodno priznanje nezavisnog Kosova?

U autorskom tekstu za poslednji broj NIN-a napisao sam da ako se jedino Vučiću žuri da završi sa Kosovom i Metohijom – onda je jasno da on radi za interese EU, SAD i NATO, kojima se zapravo žuri. Ako je on preuzeo tu obavezu, mi nismo. Neka svoje dugove prema onima koji su ga doveli na vlast plaća iz svog džepa, a ne preko leđa građana Srbije.

Celokupna javnost zna da Vučić nije čovek dijaloga, već fanatik monologa. To je do sad potvrdio nebrojeno puta. Nema razloga da verujemo da se bilo šta promenilo, samo što konačno istina o njegovoj veleizdaji Kosova i Metohije izbija na videlo.


Boško Obradović

Autor je narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: