Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Kako laž i propaganda SNS sve manje prolazi – tako raste represija i progon

Ko je odgovoran za lažne lekarske dijagnoze, nezakonito sprečavanje opoziciji kandidovanja na izborima, zloupotrebu policije u svrhe obračuna sa političkim protivnicima – i kako se zove takav politički režim?

Konačno je raskrinkana jedna od najvećih medijskih laži SNS i njihovih propagandnih glasila TV PINK i dnevnih novina „Informerˮ, „Alo“ i „Srpski telegrafˮ o teškim telesnim povredama njihovih partijskih novinarki na protestu Dveri ispred TV PINK 16. septembra. Sudski veštak dokazao je da novinarke nisu imale ni potres mozga ni slomljeno rebro kako su mediji danima trubili, da su u pitanju lažirane lekarske dijagnoze kao u slučaju modrice Maje Gojković i da je sve bila najobičnija laž i negativna kampanja u režiji zadrugara Željka Mitrovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i lično uzeo učešća u ovoj medijskoj predstavi obilazeći novinarke u bolnici.




Kako sve teže prolazi laž i propaganda vladajuće stranke – tako raste represija i progon neistomišljenika. Izborna komisija gradske opštine Kostolac nezakonito je odbila izbornu listu Dveri na lokalnim izborima u ovoj opštini koji treba da se održe 24. decembra. Zvanično obrazloženje je da u nazivu liste nismo smeli da stavimo slogan „DA KOSTOLAC VRATIMO KOSTOLČANIMAˮ, što nije tačno jer se na lokalnim izborima širom Srbije često uz ime stranke dodaje i slogan. Primeri su DVERI – ZA SPAS ČAČKA sa prošlogodišnjih lokalnih izbora u Čačku ili ALEKSANDAR VUČIĆ – BRŽE, JAČE, BOLjE sa nedavnih lokalnih izbora u Kovinu, gde se čak i ne pominje ime stranke, što je zaista bilo protivzakonito i tu listu je tada trebalo odbiti. 


Ovo je jasan signal iz vlasti da je protiv Dveri sve dozvoljeno i da se ide na zabranu našeg učešća na izborima. Podnećemo žalbu Upravnom sudu da proverimo da li sudstvo u Srbiji uopšte funkcioniše ili je SNS preuzela i sudsku vlast, a onda ćemo odlučiti o daljim koracima borbe protiv diktatorske prirode Vučićevog režima koji narednih dana ide i korak dalje.




Naime, ne pamtimo da su od trenutka obnove višestranačja u Srbiji narodni poslanici saslušavani u Narodnoj skupštini. Juče su narodni poslanici Dveri obavešteni da u četvrtak treba da daju izjave policiji o dešavanjima na sednici Administrativnog odbora, i to na informativnom razgovoru u Narodnoj skupštini. Šta Policija ima da traži u Narodnoj skupštini? Gde su bili kada stranačko obezbeđenje SNS prebija novinare na dan predsedničke zakletve, gde ispred zgrade TV PINK kada Mitrovićevo privatno obezbeđenje prebija učesnika protesta, gde kada naprednjački mafijaši i lokalni funkcioneri šamaraju i maltretiraju građane po Srbiji?


Dveri nemaju šta da kriju i odazvaćemo se pozivu Policije. Ali, upozoravamo građane Srbije da naša država ide u opasnom pravcu ličnog režima Aleksandra Vučića, medijskog mraka i diktature u kojoj ne sme da se čuje drugačije mišljenje, a svi oni koji se tome suprotstavljaju bivaju progonjeni od strane vlasti. Put kojim je krenuo SNS skupo će ih koštati. Ako misle da Dveri mogu uplašiti i zaustaviti – prevarili su se. Građani se sve više oslobađaju straha i naše vreme tek dolazi.


Pozivamo građane Srbije da ništa ne veruju Vučiću i njegovim partijskim medijima, i da zajedničkim snagama krenemo u borbu za smenu ove lažovske, lopovske i diktatorske vlasti. Da nam ne bi Policija dolazila po kućama da nas pita za političko opredeljenje.


 Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: