Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri predstavile nove mere za očuvanje porodice

Čačak – Manje opterećenje poreza na plate i imovinu za porodične ljude, finansijski podsticaj ženama da rađaju, kao i rešavanje stambenog pitanja za sve mlade bračne parove, tri su mere Dveri za očuvanje srpske porodice, izjavio je lider Dveri Boško Obradović.

Obradović je podsetio da su Dveri, Skupštini Srbije predale deklaraciju kojom su krenuli u ostvarivanje porodične politike.


„Srbiji je potrebno ministarstvo za brigu o porodici, u Ustavu porodica treba da bude zaštićena u ovom društvu, potreban nam je zaštitnik porodice i prilikom planiranja budžeta za svaku narednu godinu na prvom mestu treba da bude briga o porodici i deci“, rekao je Obradović.


Prema njegovim rečima, Srbijom vlada vela kuga, 35.000 građana Srbije više umre nego što se rodi na godišnjem nivou, a isto toliko napusti državu u toku jedne godine.


„Porodična politika je najvažnija politika koja bi trebalo da bude državni prioritet broj jedan. Da bi smo konkretizovali mere naše porodične politike krenuli smo u jednu posebnu kampanju i u novom letku objašnjavamo kako će svaka porodica u Srbiji osetiti boljitak kada Dveri dođu na vlast“, istakao je Obradović.




Obradović je rekao da onog trenutka, kada u Srbiji pobedi porodična politika, svaka porodica će osetiti boljitak u svom kućnom budžetu i imaće više novca u svom novčaniku.


„Porodični ljudi moraju da imaju manje opterećenje kada je reč o plaćanju poreza, onog trenutka kad stupite u brak i osnujete svoju porodicu, od tvog trenutka plaćate manji porez na zarade i imovnu. Sa dobijanjem svakog deteta imaćete manji porez na zarade“, objasnio je Obradović.


On kaže da se druga mera odnosi na finansijske podsticaje za majke, trudnice i porodilje, da se ne radi o socijalnim merama već o svim koje se bore protiv bele kuge.


„Rešavanje stambenog pitanja za sve mlade bračne parove i porodice u Srbiji treća je mera. Smatramo da država treba da finansira kamatu za sve one bračne parove koji uzimaju stambene kredite i da u zavisnosti od broja dece imaju što veću dugoročniju podršku, da budu oslobođeni plaćanja kreditnih kamata“, zaključio je Obradović.


Izvor: Glas zapadne Srbije


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: