Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dr. Dragani Barišić s'ljubavlju

Želeći da sakrije katastrofalno stanje u srpskom zdravstvu, narodni poslanik iz Kruševca Dr. Dragana Barišić izrekla je tešku laž u svom obraćanju u Narodnoj skupštini! Citiramo: „Nije tačno da doktori uveliko uče nemački“ bez trunke stida i srama pred milionskim auditorijumom!


Nedostatak školovanog kadra koji se stvorio pokušavaju na sve načine da nadomeste, rešavajući to tako što zapošljavaju partijski kadar i to uglavnom nekvalifikovane radnike sa kupljenim diplomama i prekvalifikovane radnike (frizer vadi krv u laboratoriji) koji sa hemijskom i ekonomskom školom rade kao medicinski radnici.


Najgrotesknija stvar je da svi kandidati za posao u kruševačkom zdravstvenom centru prolaze kroz komisiju u sedištu SNS u Kruševcu, u kojoj niko nikakve veze nema sa medicinom.


Iz svih tih razloga i ne čude incidenti koji su se u prethodnom periodu desili u Opštoj bolnici Kruševac, kada je zbog nepreduzimanja odgovarajućih mera predostrožnosti pri tretmanu pacijenta zaraženog malim boginjama, došlo do zaraze nekolicine lica lekarskog i bolničkog osoblja malim boginjama i drugi frapantniji slučaj kada je na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo nerođena beba preminula u utrobi majke-porodilje.


Nikako ne smemo prećutati činjenicu ni ko sedi u upravnom odboru Opšte bolnice Kruševac. Rođeni brat Bratislava Gašića, Boban Gašić je predsednik upravnog odbora (šta je po struci), zatim gospodin Milošević, vlasnik stovarišta građevinskog materijala (šta je po struci), ima trgovaca, preduzetnika, ali niti jednog medicinskog radnika.


 


Obzirom da je Dr. Dragana Barišić bila i neposredni svedok kada je kompjuterski miš skočio sa stola i udario poslanika Martinovića u nos, bila je najglasnija u osudi „nasilja“ pa tražimo da nam odgovori na ova pitanja:


1.      Šta se desilo sa prijavom protiv Vašeg člana iz Kruševca Đorđa Rosića, osuđivanog za dela iz oblasti nasilja koji je u izbornoj kampanji otimao  izborni materijal od aktivista opozicije i pretio, po nalogu GO SNS u Kruševcu?


2.      Šta se desilo sa krivičnom prijavom protiv Vašeg istaknutog člana Saše Delića koji je u prostorijama SNS u Kruševcu za vreme izborne kampanje prebio Verkana Gvozdenovića, člana SRS, i da li je posao komunalnog inspektora nakon toga dobio kao zaslužan član SNS ili po nekom drugom svojstvu?


3.      Da li ste platili štetu članovima SPS iz Kruševca, kojima su Vaši batinaši, članovi odbora za bezbednost, izlomili auto jer su lepili plakate preko Vaših ili ste se posle nekako istalili kada ste stupili u koaliciju sa SPS?


4.      Da li smatrate nasiljem i to što ne dozvoljavate nikom iz opozicije da se pojavi na lokalnim televizijama, i što ste blokirali i cenzurisali sve medije?


 


Skoro ste u Trsteniku bila i učesnica tribine o aktivizmu protiv nasilja nad ženama, pa Vam zbog toga postavljamo i ova pitanja:


1.      Da li je nasilje nad ženama kada Vlada kasni tri meseca sa isplatom trudničkih primanja?


2.      Da li je nasilje nad ženama kada žene dobijaju otkaz kada ostanu u drugom stanju i zašto to ova vlast dozvoljava?


3.      Da li je nasilje nad ženama kada one koje su zaposlene čekaju i više od 10 godina da dobiju rešenja za stalno u firmama u kojima rade, odlažući rađanje i formiranje porodice zbog toga. A uredba o zabrani zapošljavanja važi i za 2018, da podsetimo.


4.      Da li je nasilje nad ženama što iste te žene primoravate da se učlane u SNS, terate ih da idu na Vaše stranačke mitinge, tapšu, mašu zastavama, pišu komentare i hvalospeve Vučiću na društvenim mrežama, uslovljavajući ih rešenjem o prijemu u stalni radni odnos, koje im nikada nećete dati, jer ako ga dobiju, gubite ih kao aktiviste.


Unapred se zahvaljujemo, nadamo se da ćete brzo odgovoriti na ova pitanja.

Srdačno,


 OO Srpskog pokreta Dveri u Kruševcu


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: