Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Migranti, prozapadne NVO i Nebojša Krstić važniji od beba

U predlogu budžeta za 2018. godinu Vlada Srbije predvidela više para za sistem stalne pomoći migrantima, prozapadne nevladine organizacije i Nebojšu Krstića nego za podršku rađanju u Srbiji.

Vlada Republike Srbije iznova planira da pare poreskih obveznika deli stranim firmama u Srbiji. U predlogu budžeta za 2018. godinu predviđeno je novih 12 milijardi dinara za „Fiatˮ, „Etihadˮ, „Teklasˮ, „Falkeˮ… Istovremeno, budžet za populacionu politiku pri Kabinetu ministarke bez portfelja za demografiju iznosi 600 miliona dinara, što znači da strane firme od naših para dobijaju 20 puta više nego naša deca.


Poseban problem je što skoro polovina od ovih 600 miliona za podršku rađanju – 270 miliona dinara – ide za specijalizovane usluge pri Kabinetu ministra, a samo 330 miliona u prave svrhe. Kakve su to specijalizovane usluge ne piše u predlogu budžeta, pa opravdano sumnjamo da je u pitanju nešto slično kao kada je JP „Službeni glasnikˮ uplatio 17 miliona dinara na račun dve firme Nebojše Krstića za usluge botovanja za račun vlasti na medijima i internetu.




Najbolji dokaz da ministar za populacionu politiku ne razume tematiku kojom bi trebalo da se bavi jeste što teret borbe protiv bele kuge prebacuje na lokalne samouprave umesto da konkretne mere porodične politike dođu sa republičkog nivoa kroz poreske olakšice za porodične ljude, majčinski kapital za svako novorođeno dete i podršku rešavanju stambenog pitanja za mlade bračne parove.


 Sada se vidi da je Slavica Đukić Dejanović bila u pravu kada je prilikom postavljanja na ovu ministarsku poziciju priznala da o svom resoru ne zna ništa. Osnovna stvar koju ministri u Vladi ne znaju jeste razlika između socijalne i porodične politike, jer je jedno podrška socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, a nešto sasvim drugo porodična i populaciona politika koja podrazumeva podršku svim porodicama u Srbiji.


Posebno dramatično je da Vlada planira izdvajanje od milijardu i 300 miliona dinara za sistem stalne pomoći migrantima, što je četiri puta više nego što se izdvaja za podršku rađanju. Samo u Ministarstvu pravde za nevladine organizacije predviđeno je 450 miliona dinara, što je 1,5 puta više nego za podršku natalitetu. Ovo je sve dokaz da vladajuća većina SNS i SPS nema nijedno konkretno rešenje za rešavanje najvećeg državnog problema, a to je bela kuga, kao i da je za njih mnogo preče rešavanje potreba migranata, prozapadnih nevladinih organizacija i Nebojše Krstića.


 Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: