Српски Покрет Двери - Лого
Search
Auto-put Beograd-Sarajevo nije u interesu srpskog naroda

Dveri kategorično zastupaju stav da trasa auto puta Beograd-Sarajevo, koja je juče usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, suprotna interesima Republike Srpske, odlukama Vlade Republike Srpske kao i srpskog naroda uopšte, sa obe strane reke Drine.




Ova odluka je usvojena isključivo u cilju političkih  interesa Bošnjaka tj. Sarajeva i donesena je za realizaciju bošnjačkog političkog projekta koji ide za tim da se istok Srpske potpuno zanemari i zapostavi.


Dveri smatraju da je neophodno da se ostane na trasi Višegrad-Rogatica-Sokolac-Pale-Istočno Sarajevo-Sarajevo i da taj stav Vlada Republike Srbije sa njenim predsednikom mora podržati i dati saglasnost predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.




Sama izgradnja trase auto-puta koji povezuje Brčko, Bijeljinu i dalje prema Beogradu nije sporan jer je Srpska u svojim strateškim planovima to već donela, ali je ovde više nego očigledna namera da se Sarajevo infrastrukturno brže i bolje poveže sa Brčkom kako bi se na izvestan način celovitost Republike Srpske dodatno otežala odnosno da Federacija neprirodno uđe u središnji deo, između Banjalučke krajine i Semberije.


Dveri smatraju da ova Deklaracija mora ostati mrtvo slovo na papiru, jer konačnu odluku o trasi može jedino da donesu organi Republike Srpske, u čijoj je to inače i nadležnosti, kako bi se realizovao strateški interes Srpske, a to je da auto-put ide preko istoka republike Srpske preko zapadne Srbije.

 


Savet za saobraćaj, infrastrukturu i građevinarstvo

Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: