Српски Покрет Двери - Лого
Search
Nerazvojni budžet kojim će se nastaviti sa iseljavanjem iz Nove Varoši

Dana 11. decembra 2017. održana je javna rasprava o budžetu opštine Nova Varoš za nastupajuću 2018. godinu.

Tim povodom predsednik opštine je izneo niz praznih obećanja, a koja imaju jedinu garanciju ,,obećali su nam iz Vlade“. Svedoci smo kako predsednik Vučić i Vlada Republike Srbije svake godine obećavaju iste investicije koje nikako da se ostvare. Dakle, ta obećanja nemaju nikakvu sigurnost, a ni kredibilitet kod građana.

Naime, budžet za 2018.godinu je kopirana verzija koja se primenjuje od 2012. godine i dolaska SNS-a na vlast. Ako imamo u vidu šta je sve obećavao predsednik opštine za 2017. godinu i šta je projektovano u budžetu, dolazimo do toga da je obmanuo građane lepim pričama i namerama, jer u velikoj meri nisu realizovani projekti, posebno projekti koji su akcentovani kao krucijalni.


Zbog političkog poltronstva i koketiranja (po svaku cenu, čak i obraza i časti) sa Beogradom zarad prikupljanja jeftinih, kratkoročnih poena, dolazimo u situaciju da su  građani prisiljeni na otkaze, a u pojedinim preduzećima radnici imaju gori status od robova.

I ove godine na snazi je zabrana zapošljavanja. Tako da će se, kao i do sada, javljati problemi; a to je zadovoljavanje lica koja će biti zaposlena na ugovore o delu ili povremeno-privremenim poslovima, koja će zauzvrat doneti kapilarne glasove vladajućoj strukturi. Tako da je to još jedan od razloga zašto nam mladi odlaze iz grada.

Iz budžeta je izdvojeno 16,6%  za infrastrukturne radove, gde će većina otići na asfaltiranje puteva po selima i to kratkih deonica, a zarad glasova na izborima. Za nova radna mesta ili zapošljavanje je izdvojeno svega 1,6%, koji će, naravno, biti dodeljeni kao subvencije za zapošljavanje ,,velikim gazdama“ čiji radnici imaju platu  20.000 dinara i status robova, bez ikakvih radničkih prava. Predstavljaju nam da je smanjena nezaposlenost, a zapravo razlog te računice je odseljavanje građana iz Nove Varoši.


Dakle,  gospodo iz vlasti, lepo ste naučili retoriku predsednika Vučića, lepo je što ćete asfaltirati i po koji zaseok, lepo je što ćete praviti Biznis centar iako nam nije potreban, lepo je što ste dobili deo obećanog novca od EPS-a iako ste sami rekli da ih niste dobili po zakonu, već kao cenu izdaje i formiranja vlasti sa SNS-om. Ali shvatite konačno najveću bolnu tačku Nove Varoši – potrebno nam je zapošljavanje, potrebna su nam nova radna mesta. Našu opštinu na noge mogu da podignu samo proizvodnja i industrija, pa tek onda druge privredne grane kao što su turizam i poljoprivreda.

I za kraj, pogubna politika i ovakvo dugogodišnje preslikavanje budžeta za rezultat ima odlazak velikog broja porodica iz Nove Varoši, jer sem populističkih projekata koji vam donose glasove niste ništa projektovali za opstanak i zaustavljanje odseljavanja, a kamoli za povratak „odbeglih“ građana u Novu Varoš.


 

Opštinska organizacija Dveri u Novoj Varoši


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: