Српски Покрет Двери - Лого
Search
Podrška Dragani Milićević za odbornika SO Pećinci

Na predstojećim lokalnim izborima u Pećincima, Dveri predstavlja Dragana Milićević.

Ovi izbori, zakazani za 24. decembar, bi po planu SNS-a trebalo da pokažu svu silu i strahovladu naprednjačke bulumente. Očekuju se bombastične cifre, procenti podrške koji valjda treba da zaplaše građane Srbije pred sve predstojeće izbore u velikim gradovima i čitavoj državi. Dveri pozdravljaju častan korak doskorašnje predsednice opštine Pećinci da podnese ostavku na to mesto. Da se iza toga ne nazire loša namera lokalnih huligana i kriminalaca, gotovo da bi joj se moglo čestitati na tako časnom i odgovornom ophođenju prema svojoj lokalnoj zajednici.


Što se žena u Dverima tiče, ali i daleko šire javnosti, Pećinci su asocijacija na Draganu Milićević, ćerku uglednog domaćina Tome Tovarevića. Ona je tokom kampanje za izbor predsednika Srbije na sosptvenoj koži osetila sav gnev i nasilje koje SNS sprovodi nad svakim ko ne prihvata korupcionašku politiku po modelu: „lokalni šerif kao strah i trepet“, na potkupljive i poslušne podanike.  Dragana Milićević je na svom imanju ugostila Boška Obradovića, predsednika SP Dveri i nakon nekoliko dana dobila otkaz, iako je projekat na kojem je angažovana od strane lokalnog Centra za socijalni rad doživeo velike pohvale i podršku. Tom prilikom Dveri su ispred opštine Pećinci organizovale protest podrške Dragani Milićević, o kojem se i danas sa poštovanjem i divljenjem govori među građanima.

Umesto da je nasilje lokalnih naprednjaka pokoleba, Dragana Milićević, majka troje dece i predsednik organizacije „Žene, volja, snaga“ samo se energičnije posvetila revitalizaciji svog imanja.




Njena borba ne zaustavlja se na tome, odvažila se na gotovo nemoguću misiju – sakupljanje potpisa podrške za njenu kandidaturu za odbornika u SO Pećinci, sa ostalim odvažnim kandidatima.

Razume se da niko od lokalnih političkih nasilnika nije verovao da je moguće sakupiti dovoljan broj potpisa na pošten način. Zato je predaja liste Dveri – Za Pećince bez korupcije“ već u ovom trenutku velika pobeda Dragane Milićević.

Svaka naredna pobeda ne zavisi samo od nje, već u prvom redu od toga koliko će građana Pećinaca prepoznati trenutak u kojem mogu da pokažu svoj bunt, svoj protest i nepristanak na laž, silu i pretnje. Najvažnije je da građani Pećinaca poveruju da su iza paravana, na biračkom mestu sami sa svojom voljom, sa svojom savešću. Da su slobodni da biraju one koje poštuju, a ne one koji ih zaastrašuju i ponižavaju potkupljivanjem, koji ih se sete samo kad su izbori. Možda Dragana Milićević i politika Dveri nisu njihov izbor, ali važno je da veruju da ne moraju pod prisilom da glasaju za SNS i sve ono što lokalna „lukijevska“, nakaradna politika donosi.  


Ženska snaga Dveri pruža punu podršku svojoj koleginici Dragani Milićević i poziva sve građane Pećinaca da je podrže uprkos pretnjama, ucenama i zastrašivanjima. Zar to nije najbolji dokaz koliko ona vredi i koliko može da promeni na bolje u Pećincima?


 Ženska snaga Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: