Српски Покрет Двери - Лого
Search
Marija Janjušević: Trenutak je za okupljanje, nikako za razdor među svojima

Odgovor Udruženju Nikšićana u Beogradu

Poštovani Nikšićani, poštovana redakcijo IN4S-a, i svi ostali građani Srbije i Crne Gore, 

Obratila bih Vam se povodom jednog nepotrebnog nesporazuma u vezi sa šibicarskim navikama iz mladosti ministra srpskih finansija Dušana Vujovića.

Izjava zbog koje se grupa nikšićkih intelektualaca oglasila bila je upućena isključivo aktuelnom ministru finansija u Vladi Republike Srbije Dušanu Vujoviću, kojeg je narodni poslanik Dveri Srđan Nogo podsetio na period života kada se bavio šibicarenjem u Beogradu, a što ministar nije demantovao. Mi u Dverima smatramo da je ministar Dušan Vujović tada obavljao časniji posao i manje štete nanosio državi nego što to čini sada, kao promoter interesa MMF-a i Svetske banke u Srbiji.

Kada je u pitanju Srpski pokret Dveri u celini, dužna sam da naglasim da poštujemo sve građane Srbije i Crne Gore i da u našem programu stoji velika politička ideja novog ujedinjenja naše dve države u jednu, zajedničku državu. Danas, kao nikada do sada, dužni smo da čuvamo zajedništvo i tekovine koje nas vezuju. Izvinjavamo se ako smo na bilo koji način nekoga uvredili ili doveli u pitanje ovaj svetli cilj večnog bratstva.

Zato pozivam sve potpisnike spomenutog pisma da dođu u posetu poslaničkoj grupi Dveri u Domu Narodne  skupštine  Republike  Srbije, da otvoreno porazgovaramo o svemu i donesemo zajedničke zaključke i poruke svom narodu. Zahvaljujem se unapred na razumevanju i potpisujem ovo obraćanje, koje sam bila dužna da napišem kao narodni poslanik izabran od strane građana Srbije i kao član porodice čiji je predak pre devet generacija iz Ozrinića kod Nikšića došao da živi na sever Crne Gore, a čije ime nosi moj sin.


Marija Janjušević, narodni poslanik


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: