Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović iz Gračanice: Vreme radi za nas, Evropa i svet menjaju stav o KiM

Sve svoje snage trebamo usmeriti ka sprečavanju potpisivanja nezavisnosti tzv. države Kosovo – rekao je Boško Obradović u Gračanici.

U Domu kulture u Gračanici, u organizaciji Srpskog pokreta Dveri održana je tribina na temu „Šta će biti sa Kosovom i Metohijom 2018. godine?“. Na tribini, koju je vodio Goran Stojanović, predstavnik Dveri sa KiM, govorili su: Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, Marko Pušica, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri, prof. dr Slobodan Samardžić, predsednik Državotvornog pokreta i prof. dr Nenad Kojić, predstavnik pokreta Srba sa KiM „Otadžbina“.




Učesnici su se složili da je cilj Vučićevog lažnog unutrašnjeg dijaloga i najavljenih ustavnih promena upravo potpisivanje nezavisnosti tzv. države Kosovo, koje od nas zahteva EU.




S obzirom na izjave zvaničnika EU, 2018. godina će u tom smislu biti presudna. Prema prof. Samardžiću najveći je problem što je posle potpisivanja vrlo teško i gotovo nemoguće u budućnosti polagati pravo na ovu teritoriju, a predsednik Dveri, Boško Obradović je naglasio da su Dveri upravo zbog toga usmerile svoje delovanje ka sprečavanju potpisivanja nezavisnosti i zaštiti interesa države Srbije.




Zaključak tribine je da je potreban veći pritisak javnosti i naročito veća zastupljenost stavova Srba sa KiM kojih se čitav ovaj proces direktno tiče. Nedopustivo je da vlast sprovede ustavne promene i potpiše sporazum koji ima dalekosežne posledice i suprotan je interesima države Srbije bez izjašnjavanja građana na referendumu.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: