Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri predale Predlog odluke o vantelesnoj oplodnji

U skladu sa realnim potrebama jednog dela stanovništva opštine Lučani, odnosno parova bez dece, koji nisu u mogućnosti da se ostvare kao roditelji, te višegodišnjih nastojanja Pokreta Dveri i naših konstantnih predloga Skupštini opštine Lučani da se uvede mera obezbeđivanja sredstava iz Budžeta opštine Lučani za pomoć ovakvim parovima, danas smo predali predlog Odluke o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijcku pomoć za vantelesnu oplodnju u 2018. godine.

Ispred Srpskog pokreta Dveri Dragačevo i odborničke grupe „Dveri, poljoprivrednici i omladina“ predlog odluke predala je Prof. Mirjana Stevanović, odbornik Dveri iz Lučana.


Na sličan način ovo pitanje je rešeno u susednoj opštini Požega u 2017. godini, a što su podržali tamošnja vlast i opozicija (odnosno odbornici Dveri).


Koristimo priliku da podensemo ovaj predlog imajući u vidu skoro usvajanje Budžeta za 2018.godinu i imajući u vidu da je na dnevni red 23. Skupštine Lučani zakazane za 27.12.2017. stavljen predloga „Odluke o izmenama i dopunama odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite u opštini Lučani“, kojim je u Članu 62 đ, predviđena nova stavka „pravo na troškove vantelesne oplodnje“, što iskreno pozdravljamo, smatramo nužnim i  u opštem interesu, tj u sladu je sa našim programskim zalaganjima i dosadašnjim višegodišnjim javnim nastupima i podnetim amandmanima na ranije budžete.


U isto vreme Dveri Dragačevo izražavaju ozbiljnu zabrinutost činjenicom da pred odbornicima skupštine opštine Lučani još uvek nema predloga Odluke o Budžetu za 2018. godinu, što predstavlja pokazatelj neozbiljnosti i velikih sukoba u vladajućoj koaliciji. Ovakav pristup pitanju izglasavanju Budžeta, veoma je štetan za celokupnu opštinu i kako sada stvari stoje može nas dovesti u proces privremenog finansiranja, kao i uvođenja privremenih mera u opštini Lučani.


Sve je  očiglednije skoro raspisivanje novih vanrednih lokalnih izbora, za koje su Dveri  spremne,  a koji mogu prekinuti postojeću pat-poziciju u Lučanima.


U Lučanima, 25.12.2017.

OO Dveri Dragačevo


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: