Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović u Aranđelovcu: Kada vidite da je Željko Mitrović u zatvoru – znajte da su se konačno desile političke promene u Srbiji

Rešićemo problem neisplaćenih zarada radnicima u propalim državnim firmama.

U Aranđelovcu je sinoć održana tribina „Položaj radnika u Srbiji i problem neisplaćenih zarada u preduzećima u stečaju”, a govornici su bili: predsednik Dveri i narodni poslanik Boško Obradović, narodnik poslanik Dveri Srđan Nogo, kao i Željko Veselinović predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga”.

Najpre se prisutnim građanima obratio narodnik poslanik Srđan Nogo koji je rekao da je nekadašnje privredne gigante koji su postajali u Aranđelovcu zadesila ista ona neuspešna pljačkaška privatizacija za koju niko nije odgovarao. Naglasio je da je jedina firma koja je uspešno preživela privatizaciju „Knjaz Miloš”, koju je kupio kontroverzni biznismen Boris Berezovski, novcem koji je stekao pljačkajući ruski narod i državu. Naglasio je i da ne znamo ko je upropastio srpske firme, kao i ko je vlasnik onih firmi koje uspešno posluju: „Prva stvar koja mora da se uradio je da nijedan političar koji je do sada bio na vlasti, ne može više da učestvuje u vlasti” – istakao je Nogo. Podsetio je i na primer radnika “Goše” koji je izvršio samoubistvo jer mu nisu isplaćene zarade.



Predsednik sindikata „Sloga” Željko Veselinović rekao je da Srbija od danas ima 2.500 radnika manje, jer je 2.500 radnika Železnice proglašeno tehnološkim viškom. Podsetio je i na to da je prosečna srpska plata najniža u Evropi, kao i na to da su nas po prosečnim zaradama prestigle i mnoge afričke zemlje: „Mi živimo u državi u kojoj je kriminal postao svakodnevnica” – upozorava Veselinović.

Predsednik Dveri Boško Obradović kazao je da su se Dveri uhvatile u politički koštac sa najvećim zlom u Srbiji, a to je poltička mafija. On je ponovio da u Srbiji već 30 godina vlada sistem koji pljačka državu bez obzira ko je na vlasti. Podsetio je na medijske laži koje nam sadašnja vlast servira lažnim hapšenjima tajkuna i kriminalaca, koji kasnije bivaju oslobođeni svih optužbi: „Kada vidite da je Željko Mitrović u zatvoru, da je TV Pink oduzeta nacionalna frekvencija i da su ukinuti rijaliti programi, znajte da su političke promene nastupile u Srbiji” – kazao je Obradović.

Naglasio je da su pljačkaške privatizacije jedan od najbolnijih primera kako smo uništeni i opljačkani. Podsetio je i na to da je Vlada SNS više puta obećala da će biti rešeni problemi radnika u vezi sa isplatom zaostalih zarada, ali da to još uvek nije učinjeno: „Vlast podržava strane firme, ali ne rešava probleme radnika koji su u međuvremenu postali socijalni slučajevi. Dveri će rešiti ovaj problem: isplatom potraživanja iz republičkog budžeta ili prebijanjem dugova radnika za komunalne uslugeˮ – naglasio je na kraju Obradović.

Na kraju tribine potpisana je inicijativa za zajednički izlazak na lokalne izbore u Araanđelovcu opštinske organizacije Srpskog pokreta Dveri, SNP Naši i udruženja građana „Radnik nije rob“. 


Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: