Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri: Zahtevamo da ER Srbija vrati porodilje i trudnice na posao

ER Srbija, od koje građani Srbije nemaju nikakav interes, i u koju je Vlada uložila 20 godišnjih budžeta za demografiju, odlučila je da porodilje i trudnice nisu poželjne u toj kompaniji i da im je mesto na ulici.

Ovo je pravi dokaz koliko Vlada Srbije zaista brine o populacionoj politici i koliko je državnom vrhu stalo do porasta nataliteta.


Slavica Đukić-Dejanović bi zbog diskriminacije trudnica i porodilja u državnoj kompaniji morala da podnese ostavku, jer nije uspela da obezbedi državnu strategiju koja bi zaštitila trudnice i porodilje.


Urađena je nova sistematizacija u skladu sa tranzicijom i po tome nema trudnica, piše u SMS poruci jednog od šefova u ER Srbiji upućenoj jednoj zaposlenoj porodilji.

Vlada je direktno odgovorna i na najsuroviji način se odrekla porodilja i trudnica, i njihove porodice ostavila bez hleba.


Dveri traže hitno zakazivanje sednice Saveta Vlade za populacionu politiku, na čijem je čelu premijer Ana Brnabić, na kojoj mora biti doneta odluka da se porodilje i trudnice zaposlene u ER Srbiji kojima je istekao ugovor vrate na posao, a onima kojima ističe ugovor da se produži.


Dveri imaju nacionalnu strategiju za rešavanje demografskog problema i u svojoj porodičnoj platformi „Srbija-prijatelj porodice“ predviđa i Zakon koji bi upravo štitio porodilje i trudnice, koje između ostalih privilegija, nikada ne bi mogle da dobiju otkaz ili prekidanje ugovora o radu samo zato što su trudnice ili porodilje.


Radoš Pejović

Predsednik Saveta za porodicu i socijalna pitanja

Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: