Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri i Dosta je bilo zajedno: 'Da ovi odu, a da se oni ne vrate'

Ono što nam je posebno važno delimo i zajednički stav po pitanju KiM, protivimo se lažnom unutrašnjem dijalogu i ideji Aleksandra Vučića da ove godine potpiše priznanje nezavisnosti Kosova i promeni Ustav kako bi iz njega bila izbačena preambula o KiM kao sastavnom delu Srbije.“ – rekao je Obradović.

Dveri i Pokret Dosta je bilo nastupiće na zajedničkoj listi na predstojećim beogradskim izborima, saopštili su lideri te dve političke organizacije na konferenciji za novinare. Naziv njihove zajedničke liste je „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.



Lokalni izbori u Beogradu nisu izbori na kojima se rešavaju spoljnopolitička pitanja, ideološka pitanja, ovo su izbori na kojima se rešavaju komunalna pitanja, pitanja koja se tiču korupcije i uvođenja reda u Beogradu, rekao je Radulović.


On je naglasio da su u pitanju dve različite političke organizacije, sa velikim ideološkim razlikama, ali da su pitanja koja ih povezuju borba protiv korupcije, protiv partokratije, protiv partijske države, borba protiv tajnih ugovora bilo ko da ih potpisuje. Naglasio je da se ne radi samo o borbi protiv tajnih ugovora za fontane, jarbole, novogodišnju rasvetu već i za BusPlus, Most na Adi…


„Spaja nas borba za besplatne udžbenike za svu decu u osnovnim i srednjim školama, za besplatne vrtiće, za smanjenje poreza na imovinu, spaja nas borba za oporezivanje neizgrađenog zemljišta koje su razni tajkuni u sprezi sa strankama u tom trenutku vlasti, a sve su se izređale, došle do zemljišta kroz pljačkašku privatizaciju, a koje nikad od tada nije oporezovano… Slažemo se oko decentralizacije Beograda“, rekao je Radulović.


Kaže da je neprihvatljivo i to što radi kamuflirana opozicija, koja se u nekim mestima gde ima vlast u Srbiji ponaša kao SNS.



„Bez obzira na određene ideološke i političke razlike među nama, mi izlazimo zajedno na beogradske izbore, stavljajući u prvi plan borbu protiv kriminala, korupcije i partokratije, i pozivajući na odgovornost sve državne službenike koji su se ogrešili o zakon.


Ono što nam je posebno važno delimo i zajednički stav po pitanju KiM, protivimo se lažnom unutrašnjem dijalogu i ideji Aleksandra Vučića da ove godine potpiše priznanje nezavisnosti Kosova i promeni Ustav kako bi iz njega bila izbačena preambula o KiM kao sastavnom delu Srbije.“ – rekao je Obradović.


Istakao je da je ovo koalicija STOP LOPOVIMA i jedina prava opozicija u Beogradu i Srbiji danas i da je ova koalicija nova i poštena ponuda svim opozicionim biračima koji su protiv aktuelne vlasti, ali ne žele povratak na staro. 


„Ako su građani Beograda želeli pravu opoziciju, koja sigurno neće praviti dogovore sa SNS posle izbora, i koja se ne plaši da udari u srce kriminalne vlasti – onda su to dobili formiranjem ove predizborne koalicije. Siguran sam da će Beograđani to znati da prepoznaju i da će dati šansu jednoj novoj političkoj generaciji.


Dveri i Dosta je bilo izlaze na gradske izbore u Beogradu sa svojim timom i najboljim programom za rešavanje nagomilanih gradskih problema. U narednim danima predstavićemo i ljude i program, i pokazati da građani ne moraju uvek da biraju između istih koji su decenijama na političkoj sceni već da imaju istinsku alternativu“ – zaključio je Boško Obradović.


Ovde možete pročitati tekst deklaracije.



Izvor: N1/ Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: