Српски Покрет Двери - Лого
Search
Ljajić potvrdio Vučićeve namere izdaje KiM i koristi ubistvo Olivera u te svrhe

Srpski pokret Dveri smatra nepristojnim upotrebu bilo čije ožalošćenosti u marketinške i političke svrhe, a licemerje onih koji se kunu u Olivera, a do pre mesec-dva skoro pa bukvalno su crtali metu tom istom Oliveru, došlo je do tačke da moramo reagovati.

Poslednje što će biti upamćeno u vezi Oliverovih stavova jeste da je predlagao zamrzavanje konflikta, po “kiparskom modelu”, i ako je nešto realno političko zaveštanje Olivera – to je da nasuprot užurbanoj politici SNS-a na Kosmetu – postoje alternative, a reprezent toga bio je i sam Oliver Ivanović.


U emisiji RTS-a, Ljajić (jedan od stubova naprednjačkog i svih ranijih dosovskih režima), nakon suznih očiju u prvim minutima intervjua u vezi ubistva Ivanovića, u zadnjem delu emisije poslao je nedvosmislenu suprotnu poruku u odnosu na ono što je Oliver poručivao (pogledati od 7:10 do 11:20).


Donosimo tekstualni zapis dela emisije, pa nek javnost proceni o čemu je reč:


– Ljajić: „Nažalost i ovo treba da nas opameti da se vidi koliko bi bilo važno da se taj problem reši na ovaj ili onaj način, ali ovo stanje je, apsolutno, pre svega za ljude, koji dole žive, neodrživo. Ko god misli da zadržavanje jednog ovakvog stanja ide u neku korist,  ne znam kakvu korist može da ide to životarenje bukvalno, to nije život…“


Voditeljka: „To je tkz. zamrznuti konflikt…“


– Ljajić nastavlja: „Ne vidim da to može da bude apsolutno opcija za bilo koga, a posebno za život ljudi. Svako ko to predlaže treba da kaže svojoj deci da odu dole da žive i onda ću to ja poštovati. A vi sad sedite u Beogradu, Novom Sadu i pričate neka se zadrži takvo stanje, pa će neka roda za 50 godina doneti neko bolje i pravednije rešenje. Nema toga. Toga više nema ni u bajkama, ni u filmovima, a kamoli da ima u realnom životu.“


Dakle, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić smatra da Oliverovo ubistvo treba da nas opameti i da se ubrza proces rešavanja (najverovatnijim sveobuhvatnim sporazumom sa Kosovom), što je potpuno suprotno Oliverovom „kiparskom modelu“.


Na kraju dodao je i šta muči našu vlast rečima: „Očekujemo konačno da se u Nemačkoj formira vlada i da onda ta osovina Pariz-Berlin konsoliduje odnose unutar EU, i da nakon toga sa punim demokratskim kapacitetom uđe ozbiljnije u rešavanje ovog pitanja.“


Podsetićemo javnost da Krivični zakonik prepoznaje krivična dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije u članovima 305, 306 i 307. Bilo bi uputno da nezamenjivi ministar Ljajić prostudira pomenute članove, jer vreme Dveri dolazi.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: