Boško Obradović: Saga o Aleksandru Atlantiđaninu i Hiperborejcima iz Dveri

Prenosimo reagovanje predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića na kolumnu Filipa Rodića iz prethodnog broja „Pečata“ (504) pod naslovom „Dosta je Dveri“.

Iz kolumne Filipa Rodića posvećene Srpskom pokretu Dveri u prošlom broju „Pečata“ moglo bi se zaključiti da je autor godinama unazad bio toliko oduševljen Dverima, a da je sada najedanput razočaran predizbornom saradnjom Dveri sa DJB na gradskim izborima u Beogradu. Jer, da bi neko bio razočaran – prvo je morao biti očaran. To bi imalo smisla da je Rodić godinama pisao o Dverima, verovao Dverima kao političkoj opciji sa patriotskim političkim kursom, pa je sada doživeo nekakvo neprijatno iznenađenje. A istina je potpuno drugačija: od ulaska Dveri u politiku 2011. godine niti jedno slovo izrečeno od strane Dveri nije moglo da se pročita na njegovim stranicama. Kao da smo nekome pokvarili šeme i kombinacije što smo se politički angažovali.


Međutim, bez obzira na ovu neobičnu i naglu zainteresovanost za politiku Dveri posle šest godina, kolumna Filipa Rodića je – po našem mišljenju – promašila suštinu, jer je izbegla da čitavu srpsku političku scenu sagleda iz hiperborejskog ugla. Gospodin Rodić je očito pogrešno shvatio Hiperborejce, pa je gledajući stalno u Sunce ostao zaslepljen za sve ono što se u Srbiji dešava. A Beograd i Srbiju već toliko godina uništavaju ljudi koji nikad nisu čuli za priču o Hiperboreji i Atlantidi i koje baš briga šta su principi. I dok god oni koji sebe smatraju tradicionalno, državotvorno i patriotski opredeljenim budu koristili svaku priliku da upravo predstavnike državotvornih i patriotskih politika gađaju strelama s leđa, kao što je Atlantiđanin Paris gađao Ahila, to uništavanje našeg naroda i države će se nesmetano nastaviti.


Suština Hiperborejaca je da grade politiku na etosu opšteg dobra, i ja ne vidim da su Dveri od toga odstupile predizbornom tehničkom koalicijom sa DJB na jednim lokalnim izborima. Dveri neće odstupiti od svojih stavova, ali će ovom koalicijom imati šansu više i saveznika više u iskrenoj opozicionoj borbi protiv ove i prethodne vlasti koje ništa nisu uradile u Beogradu, a u ovom trenutku to je verovatno najveći opšti doprinos – da ovi odu, a da se oni ne vrate.


Slučajno ili zlonamerno, gospodin Rodić je propustio da pomene da sporazum sa DJB predviđa da oba pokreta ostaju pri svojim programima i političkim stavovima. Dveri nikada neće odstupiti od svoje porodične politike i od borbe protiv priznanja nezavisnosti Kosova ka kojoj hrli aktuelni režim. I to pokazujemo svakim danom svojim radom, a naročito predajom deklaracija o zaštiti porodice lokalnim skupštinama opština i gradova širom Srbije i organizacijom tribina o Kosovu i Metohiji, zajedno sa svima koji su protiv Vučićevog lažnog dijaloga o KiM.


Na kraju, Hiperborejci smatraju da ništa u životu nije bez smisla i razloga. Smatram da nije bez smisla i razloga naša iskrena opoziciona borba da Skupština grada Beograda dobije nepotkupljive odbornike kojima je na prvom mestu porodična politika. A isto tako nisu bez smisla i razloga svi ovi napadi na Dveri. Oni pokazuju da nekome ozbiljno smetamo, a tog nekog treba tražiti upravo u onima koji bi najviše izgubili našim jačanjem i ulaskom u skupštinu grada – lopovima i iz ove i iz prethodnih vlasti.


A zašto g. Rodić oštri pero na Dverima, a ćuti o najvećim Atlantiđanima (materijalistima, ateistima i izdajnicima) srpske političke scene – Aleksandru Vučiću Atlantiđaninu i drugovima iz SNS – pravo je pitanje za njega.


 

Izvor: Pečat