Boško Obradović: Prava zaposlenih u Narodnoj skupštini su ugrožena ako ne skupljaju sigurne glasove za SNS

Na sednici Administrativnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srbije, šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović postavio je pitanje o najnovijim otpuštanjima zaposlenih u Skupštini Srbije.

Naime, ovih dana su otpuštene tri naše koleginice: Slavica Cvetinović, Sanja Petrić i Mirjana Simić: „ Nadležni predstavnici vladajuće većine u NSRS nedovoljno brinu o pravima zaposlenih u Narodnoj skupštini. Tri spremačice su pre nekoliko dana dobile otkaz, i nije jasno zašto to pitanje nije stavljeno na dnevni red Administrativnog odbora u čijoj nadležnosti je sistematizacija radnih mesta zaposlenih u Skupštini, kako bi se razmotrilo zašto se to desilo. Ovim ženama su davana obećanja da će im se ugovor o radu produžiti, ali se to nije desilo i one su otpuštene bez objašnjenja, iako psotoji potreba za radnicima na tim poslovima.


Ja ovde ljudski i kolegijalno ukazujem na duple standarde koji postoje. Kada se radi o duplim i troduplim funkcijama narodnih poslanika to može na dnevni red i to se odmah izglasava, a kada se radi o otkazu tri naše koleginice, koje brinu svakodnevno o uslovima našega rada u Narodnoj skupštini, onda se to ne stavi na dnevni red“ – istakao je Obradović.


S obzirom da po sistematizaciji radnika na tim pozicijama fali, postavlja se pitanje da li su ova otpuštanja politički obojena i da li je pravi razlog to što će na ta mesta da se zaposli neko ko će da skuplja sigurne glasove za SNS.


Informativna služba Dveri