Ka Beograđanima isplovio „Koruptolomac“ Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu a da se oni ne vrate

Danas su predstavnici liste Dosta je bilo i Dveri „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ zvanično započeli kampanju za predstojeće gradske izbore, krstareći beogradskim brodom „Koruptolomcem“. Cilj krstarenja je da se ukaže na primere brojnih teških korupcionaških afera, rasprodaje i uništavanja javne imovine u Beogradu, poput Beograda na vodi, Luke Beograd, Savskog nasipa i Ade Huje.



Osim predstavnika koalicije izjave su dali i predstavnici UG „Savski nasip“ koji su govorili o problemu bespravne gradnje na Savskom nasipu.


Tokom plovidbe izneti su konstruktivni predlozi kako da se ovo kvalitetno gradsko građevinsko zemljište najbolje iskoristi u interesu našeg grada i svih Beograđana.


Predsednik Dveri Boško Obradović istakao je da je koalicija Dveri i Dosta je bilo  ostavila svoje ideološke razlike po strani, zarad opšteg dobra svih Beograđana.




„Spajaju nas borba protiv kriminala, korupcije i stranačko-parazitskog sistema. Hoćemo da isteramo na čistac sve koji su odgovorni za pljačku naroda, grada i države. Mi smo istinska alternativa i sadašnjoj i bivšoj vlasti. Ko ne voli ni Vučićevu vlast, ali ne želi ni povratak na vreme vlasti DS – ima našu koaliciju Dosta je bilo i Dveri.“ – istakao je Obradović.


On je naglasio da ni rubni delovi Beograda nikako ne smeju biti zapostavljeni, kao i da je potrebna podrška domaćoj poljoprivredi i zadrugarstvu, jer se time bavi veliki broj Beograđana koji žive na selu i u prigradskim naseljima.


„Svi oni koji žive u Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj, Obrenovcu ili Sopotu moraju da osete korist od toga što žive u Beogradu, a ne da ih gradska vlast pljačka. Jedino rešenje je decentralizacija i da se svim beogradskim opštinama vrate izvorni poreski prihodi i imovina.“




Lider Dosta je bilo, Saša Radulović podsetio je da su već duži vremenski period na vlasti jedni isti ljudi.


„Trideset godina na vlati se smenjuju jedni isti političari. Pokazali su koliko mogu, mi mislimo da može mnogo bolje i želimo uvedemo red. Mi smo pošteni ljudi, pronašli smo stvari koje nas spajaju i bavimo se politikom zbog naše i vaše dece.“ – kazao je Radulović.


On je ukazao i na pljačkašku privatizaciju „Luke Beograd“. „ Luka Beograd zauzima preko 200 hektara gradskog građevinskog zemljišta čija se vrednost prevazilazi milijardu evra. U pljačkaškoj privatizaciji poklonjena je budzašto.  – istakao je Radulović.


Prvi na listi DOSTA JE BILO i Dveri „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“ Vojin Biljić kazao je novinarima da će tokom krstarenja proći pored „simbola našeg gubitništva“, na prvom mestu je „Beograd na vodi“ koji, kako je kazao, simbolizuje koliko duboko može da se potone kada pogrešni ljudi vode grad.




Biljić je dodao da ta koalicija kreće u kampanju sa Savskog pristaništa zbog simbolike, odnosno jer Beogradski pobednik predstavlja šta sve može da uradi grad Beograd, jer je simbol pobede grada i Beograđana.


„Verujem da se možemo okrenuti pobedi tek nakon što gubitnike pošaljemo u istoriju“, rekao je Biljić.


Kandidat sa liste DOSTA JE BILO i Dveri Srđan Nogo je kazao da svaki posetilac Beograda kao najveću znamenitost zna za mesto gde se oni danas nalaze, a to je ušće reke Save u Dunav, podno Kalemegdana.


Nogo se dodao da je kandidat liste Srpske napredne strane Goran Vesić, koji je i aktuelni gradski menadžer, prvi put na vlast u gradu Beogradu došao 1996. godine i da je on 22 godine posle toga i dalje „alfa i omega“ u gradu Beogradu.




„Za 22 godine manje – više svi političari i sve političke stranke koje danas imamo u ponudi smenjivale su se na vlasti kako na republičkom nivou tako i u gradu Beogradu i malo toga su uradili, i uglavnom loše“, ocenio je Nogo i dodao da je koalicija DOSTA JE BILO i Dveri, novost na političkoj sceni.


„Jedino mi nismo bili na vlasti i mi možemo da kandidujemo obećanje da konačno dolazi odgovornost u srpsku politiku. Jer za 22 godine svega je bilo samo ne odgovornosti“, istakao je Nogo.


On je kazao da će građani na dan izbora, 4. marta imati mogućnost da ukoliko su zadovoljni glasaju za dosadašnje političke opcije koje su vladale Beogradom i Srbijom, ali da će većina nezadovoljnih imati i svoju političku opciju, a to je „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.




Ova simbolična plovidba je ne samo početak kampanje, već i početak kraja lopovluka, korupcije i kriminala, ne samo sadašnje, već i prethodnih vlasti i početak nove, odgovorne politike koju donosi koalicija Dveri i Dosta je bilo – „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.


 

Info služba Dveri i agencija BETA