Reagovanje Dveri na izjavu Sulejmana Ugljanina da ne priznaje srpsku državu

Dveri poručuju Ugljaninu da ako mu ne odgovara da živi u Srbiji, vrata su mu širom otvorena, a Dveri se prve nude da mu kupe autobusku kartu, a može i avionsku, ali u jednom smeru.

Srbija ako je ozbiljna država, morala bi hitno da reaguje na izjavu Sulejmana Ugljanina, optuživši srpsku državu kao „genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije“.


U ozbiljnoj državi bi bio već odavno na informativnom razgovoru. Vreme je da ovom čoveku neko ozbiljno skrene pažnju na ponašanje, jer je očigledno da je ova izjava krivično delo.


Dveri mu poručuju ako mu ne odgovara da živi u Srbiji vrata su mu širom otvorena, a Dveri se prve nude da mu kupe autobusku kartu, a može i avionsku, ali u jednom smeru.


Ugljanin se iz dana u dan poistovećuje sa zloglasnim Aćif efendijom, saradnikom nacista i okupatora u Drugom svetskom ratu, koji su klali Srbe i Muslimane koji mu se nisu potčinili.  Danas, u 21. veku, taj isti zločinac, koji je počinio mnogobrojne genocide na prostoru Raške oblasti, ideološki je uzor Sulejmanu Ugljaninu.


Očigledno je da Ugljanin ima zadatak da uz podršku iz zapadnih ambasada i stranih službi vređa i provocira, negirajući srpsku državu. Nije dovoljna izjava ministra Stefanovića. Institucije rade po modelu: problem ispod tepiha ostaviti, pa kada se desi da problem naraste, obično za posledicu ima de se srpski narod okrivi da je genocidan.


Žalosno je to što nijedna politička stranka koja predstavlja Muslimane ne osuđuje ovo divljaštvo i što od dve zvanične Islamske zajednice na prostoru srpske države nema ni jedne reči koje osuđuju andidržavno delovanje predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća, koji permanentno zloupotrebljuje manjinska nacionalna prava.


Postavlja se pitanje da li postoji Tužilaštvo u ovoj državi ili ne?! Hoće li neka državna institucija stati ovom fundamentalizmu na put, kojim se Ugljanin zalaže za rušenje ustavnog poretka Republike Srbije?


Na kraju, ostaje da vidimo da li će se neko od nosioca izvršne, zakonodavne, ili sudske vlasti oglasiti ili će se i dalje po sistemu noja i zabodene glave u pesku rešavati pitanje opstanka prve srpske države – Raške oblasti u sastavu Republike Srbije. 



Borko Puškić

član Predsedništva Dveri iz Raške oblasti