Српски Покрет Двери - Лого
Search
Srđan Nogo: Goran Veselinović - Vučićev kum i lični bankar

Na konferenciji u Narodnoj skupštini, narodni poslanik i predsednik gradske organizacije Dveri, Srđan Nogo nastavio je sa iznošenjem insajderskih informacija o sprezi kriminala u vrhu vlasti pozivajući se na izjave koje je pred sudom dao Aleksandar Stefanović i govoreći o ulozi Gorana Veselinovića – Babe i Vučićevim vezama sa CIA.

Nogo je istakao da se iz Stefanovićeve izjave pred sudom vidi da se on sastajao sa Tomislavom Nikolićem dok je bio predsednik, i sa Goranom Veselinovićem koji vodi Vučićeve crne fondove i kod koga je Aleksandar Stefanović bio zaposlen.


U svojoj izjavi Stefanović govori o sastanku sa Tomislavom Nikolićem 2012. godine na kojem su govorili o Vučiću i Šešelju. Tom prilikom je Stefanović na Nikolićevu zamerku obrazložio da je menjao iskaz u Hagu jer mu je Vučić spremio likvidaciju, a Nikolić je naglasio da je „Vučić kvaran igrač, ali da ga on prihvata zbog pritiska nekih ljudi sa Zapada“. 


U izjavi se dalje navodi da je Stefanovića nakon toga kontaktirao Goran Veselinović i ispričao mu da lično rukovodi svim državnim bankama i da vodi Vučićeve crne pare, kao i to da je Veselinović po Vučićevom nalogu obezbedio novac za Stefanovića u zamenu za povremeno obavljanje određenih poslova. Jedan od tih poslova je bio da ispita advokata Radeta Terzića koji je prisustvovao ispitivanju bankara u slučaju „Bogićević“ i da utvrdi da li je neko od njih pominjao Veselinovića.


Po Stefanovićevim rečima Goran Veselinović mu se žalio da ne može da shvati Vučića zašto Šešelju daje svaki mesec 60 000 evra, koje on mora da izdvoji iz „crnih fondova“. Po njegovim rečima „još je Šešelj „odr’o“ i Tomu za par miliona, da bi mu se skinuo sa grbače“ a Veselinoviću je ovo „teže palo nego kada je morao da da Čedi Jovanović 1,500.000 Evra, a isto po nalogu Kuma“.


Stefanović u izjavi dalje navodi da je po ideji Veselinovića pripremio memoare ali da mu je nakon toga Veselinović rekao „da on knjigu ne sme da štampa jer će ga ubiti najmanje 100 ljudi, ali da je knjigu čitao i Vučić i da mu je rekao da kada odluče da ruše Šešelja, on će sam tu knjigu štampati.“


Stefanović je na kraju izjave istakao da je dokazni materijal za napred navedeno dostavio na 10 poverljivih adresa i da će svi audio i video materijali biti plasirani u javnost ako mu se nešto desi.


Srđan Nogo je na kraju istakao da zahteva od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da reaguje na ove navode.


Nogo se na konferenciji osvrnuo i na činjenicu da se Aleksandar Vučić sastao sa šefom britanske obaveštajne službe i da je to presedan da se predsednik jedne države sastaje sa šefom obaveštajne službe neke druge države. „Zamislite da se Tramp sretne sa Batom Gašićem“- našalio se Nogo.


On je podsetio da je Vučić 2010. godine nakon optužbi Nataše Jovanović da je on agent CIA zatražio da se BIA izjasni o tome, i pozvao je Vučića da sada uradi to isto, ponavljajući optužbe da Vučić radi za CIA, da ga je vrbovao Zoran Korać 2002, da su mu pretpostavljeni u CIA Dejvid Rouzmen, Šon Ficpatrik i Bil Džejmison i da je učestvovao u potrazi za generalom Mladićem . „Pozivam Vučića da, ako ima hrabrosti odgovori na izazov i traži potvrdu od BIA da ne radi za strane službe po uzoru na potvrdu koju je dobio 2010. godine“ – rekao je Nogo.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: