Srpska napredna stranka uništava Vojvodinu

Srpska napredna stranka za kratko vreme mandata u Vojvodini uništila je i poslednju nadu građanima da će ispuniti brojna predizborna obećanja. U Vojvodini se nikad nije živelo gore.

Javna preduzeća su uništena. Nekoliko stotina radnika JP „Vojvodina šume“ tužilo je preduzeće zbog zlostavljanja na radu i te tužbe prete da uruše ovo važno preduzeće. Naime, dugogodišnja direktorka sa rekordnim mandatom, Marta Takač,  delila je plate po sopstvenom nahođenju i time oštetila budžet i zaposlene.


„Vode Vojvodine“ su u potpunom kolapsu i šteta od zastoja administracije meri se stotinama miliona dinara. Direktorova svita nemilice troši na reprezentaciju, a jedan od primera je i boravak veće grupe zaposlenih na Zlatiboru u hotelu Palisad, u luksuznim sobama, svečanim večarama i ogromnim troškovima. Bahaćenje na Zlatiboru završilo se saobraćajnom nesrećom u kojoj je oštećen novi džip javnog preduzeća.


Za to vreme direktor formira „svoj“ sindikat čiji formalni osnivači, uglavnom nestručna lica, postaju rukovodioci, a smenjuju se stručni radnici. I pored zabrane zapošljavanja, direktor samostalno odlučuje o zapošljavanjima i množi se nestručan kadar. Svaki rukovodilac i mimo zabrane i preporuke Državne revizorske institucije raspolaže neograničeno službenim automobilima koji se nemilice koriste i za privatne svrhe i van radnog vremena. Vest da je visoki pokrajisnki funkcioner službenim automobilom pokosio građanina svuda u svetu bila bi razlog za ostavku ili smenu.


Uprava za kapitalna ulaganja pokazala je da stvari mogu i mnogo gore nego što su bile, te je najveća investicija ove institucije renoviranje kabineta direktora, dok novi Žeželjev most dostiže rekorde u kašnjenju. Konkursi za poljoprivrednike se otvraju na 4 dana, a traktor dobija Marijan Rističević. Supruge, ljubavnice i deca naprednjaka nakon ekspresno stečenih diploma zauzimaju sva važnija mesta u adminstraciji od koje život svakakog građanina zavisi.


Pompezno najavljivan procvat putem poklanjanja desetina hiljada hektara Arapima završio se uglavnom zaparloženim njivama i otetom zemljom našim poljoprivrednicima. Velikodušni krediti i bespovratna sredstva iz Fonda Abu Dabi nisu realizovani.


Sve agencije i kancelarija u Briselu na koje je toliko primedbi imala SNS nesmetano rade, sada samo vođene nestručnim kadrovima, demokratskim prebezima bez ikakvog morala.

Klinički centar Vojvodine u jezivom je stanju, na lamelama B i C novog Kliničkog centra raste drveće i pored obezbeđenog kredita još 2008. godine. Sve su ovo razlozi što je po nezvaničnoj statitstici preko 70.000 građana uzelo mađarsko državljanstvo, a oko 30.000 mladih, visokoobrazovanih ljudi se iselilo u SAD, Novi Zeland i zemlje zapadne Evrope.


Prema dojavama sa terena mnogobrojni radnici javne uprave, preduzeća iz cele Vojvodine prisiljeni su da ovih dana rade kampanju za SNS u Beogradu dok građani ubrzano napuštaju obećanu zemlju.

Toliko o budućnosti u koju veruju samo oni koji su upropastili i Vojvodinu i Srbiju.


GrO Dveri Novi Sad