Српски Покрет Двери - Лого
Search
Sabina Knežević: Trke na hipodromu su se održavale i u vreme NATO agresije

Sabina Knežević, kandidat za odbornika liste Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate, istakla je da je hipodrom pitanje tradicije i da su se trke održavale i 1999. godine u toku NATO agresije na istom mestu .

To je još jedan od razloga zašto se protivimo planu aktuelne vlasti za izmeštanje hipodroma sa Careve ćuprije. „Mi nećemo hipodrom lepši i bolji na nekom drugom mestu, mi hoćemo da hipodrom ostane ovde gde jeste više od stotinu godina.“ – rekla je Sabina.

Posebno je istakla da naši vrhunski sportisti osvajaju prva mesta u konjičkim disciplinama širom sveta, dok se njihova matična kuća gasi, i da je neverovatno da su se trke ovde održavale i 1999. godine u toku NATO agresije na Srbiju i u vreme fašističke okupacije Beograda, a da ova vlast sada hoće to da prekine. Ona se zbog toga zapitala „da li sada imamo ozbiljnijeg neprijatelja naše istorije i naše kulture među nama samima?“

Ona je pozvala sve Beograđane kojima je do Beograda stalo da 4. marta izađu na izbore, da iskoriste svoje pravo glasa, da njihov glas ne ode onima koji će definitivno obogaljiti ovaj grad i prekinuti tradiciju dužu od veka.

Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: