Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović:  Svi su oni deo istog sistema

Na jučerašnjoj tribini u Mladenovcu gosti su bili lideri koalicije Dosta je bilo i Dveri Boško Obradović, Saša Radulović i prvi na listi na predstojećim gradskim izborima Vojin Biljić.

Predsednik Dveri je istako da je preko potrebna decentralizacija Beograda i vraćanje nadležnosti opštinama. „Oduzete su toliko nadležnosti opština a pogotovo prigradskih, oduzeli su imovinu, uzeli izvorne poreske prihode.  


Niko u Beogradu ne može da uradi ništa sa gradskom ili opštinskom imovinom a da to ne potpiše gradonačelnik Beograda. Potrebno je vratiti gradskim opštinama mnogo više njihovih izvornih nadležnosti, njihovih izvornih prihoda, njihovu imovinu. I da onda vi možete više u vašim opštinama da se pitate. Mi smo za lokalne referendume,  da građani mogu odlučivati kuda će se investirati njihova sredstva. „ –  naglasio je Obradović.


On je rekao da nas trideset godina kradu, a da niko za to nije odgovarao. Istakao je da su svi oni deo istog sistema i da nema smisla samo promena vlasti bez promene čitavog korumpiranog sistema. „ Svi smo učestvovali u smenjivanju Miloševića, pa u smenjivanju Tadića, pa smo po sto puta ulagali u neke nade u one koji su nam nešto obećavali, a zapravo niko od njih nije  bio spreman da uradio ono o čemu mi pričamo “ – istakao je Obradović


Takođe, je dodao da je ključno pitanje kako napuniti gradsku kasu, a onda iz te punije kase investirati u sve ono što je potrebno u Beogradskom zdravstvu, školstvu, kulturi.


Saša Radulović je rekao da je suština pljačke u Srbiji zapravo građevinsko zemljište u Beogradu. Da je cela privreda ugašena zarad tog građevinskog zemljišta.


„ Mi smo ozbiljni ljudi koji žele da naprave promene.  Nisu svi isti i sve može da se promeni.  Sve ove naše ideje vam govore koja je prava opozicija i koga se oni plaše. Oni hoće samo da se rotiraju dok su na vlasti“  – zaključio je Radulović


Vojin Biljić je istakao da mi predstavljamo jedinu pravu opoziciju.  I pozvao je birače da 4. marta izađu na izbore i podrže listu Dosta je bilo i Dveri  „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.



Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: