Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Opozicija smo sistemu - donosimo promene

Danas su lideri koalicije Dveri i Dosta je bilo „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, Boško Obradović i Saša Radulović održali konferenciju za medije u domu Narodne skupštine Republike Srbije, povodom tri zakonska predloga za izmenu izbornih zakona.

Lider Dveri Boško Obradović je podsetio na to da je predlog Dveri o posebnoj sednici NSRS o nepoverenju Vladi Republike Srbije, kao i predlog o smeni predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisalo 24 poslanika, a to su poslanici Dveri, DJB i poslanička grupa Sande Rašković Ivić. Svi ostali opozicioni poslanici nisu pružili podršku, pa se Obradović pita kako je moguće da neko ko je opozicija ne pruža podršku za tako bitnu inicijativu i da li to govori da ostatak opozicije radi za interese vlasti.


On se osvrnuo i na pisanje medija da postaje određeni sukobi u opoziciji. „Ja, pravo da vam kažem, ne vidim nikakve sukobe unutar opozicije. Evo primera radi ja i Vojislav Šešelj. Vojislav Šešelj nije opozicija, mi ne možemo da imamo sukob u toj ravni opozicije. On je deo vlasti. On je na vlasti sa SNS u nizu lokalnih samouprava u Srbiji, jedan je blizak koalicioni partner i radi sve u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem i po ceo dan gostuje po naprednjačkim medijima u Beogradu.“ – smatra Obradović.

On je istakao da je pitanje da li su Dragan Đilas ni Aleksandar Šapić opozicija, s obzirom da nisu nijednom za 4 godine nastupili kao opozicija. Dragan Đilas je odbornik, a Šapić ima svoju odborničku grupu, a nisu imali nijedan opozicioni nastup protiv SNS i Aleksandra Vučića.

„Ćutali su kad su napravljeni antiustavni Briselski sporazumi, kada je krenula izdaja Kosova i Metohije, ćutali su zbog Beograda na vodi, najveće perionice para, ćutali su kada su prebijani novinari na inauguraciji Aleksandra Vučića, ćutali su kada su pokradeni predsednički izbori. Koja su oni opozicija?“ – kazao je Obradović. 

Obradović je podsetio i na saradnju Đilasa i Vučića dok je Đilas bio gradonačelnik, na Vučićevo pozivanje Đilasa da uzme učešće u Vladi, kao i na to da svi oni odjednom postaju opozicija, mesec dana pred izbore.


Lider DJB Saša Radulović naglasio je da će ta tri zakonska predloga rešiti jedno od gorućih pitanja, a to je problem biračkih spiskova.  Sadržaj ovih zakonskih predloga se sastoji u tome da nakon izbora svaki birač može, unošenjem svog matičnog broja na sajtu državne uprave, da proveri da li je zabeleženo da je glasao. Tako će se moći proveriti da li je neko glasao umesto birača koji su u inostranstvu, kao i umesto preminulih birača.

Radulović je podsetio i na to „da se Upravni sud žestoko obrukao sa ovom lažnom listom Dosta je bilo funkcionera SNS iz Zemuna Milorada Radulovića“, time što je odbio Radulovićevu žalbu pod izgovorom da je on narodni poslanik, a ne birač.


Informativna služba Dveri



Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: