Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović: Da li porodica Vučić ima sedam nekretnina u svom vlasništvu u Beogradu: da ili ne?

Reagovanje povodom gostovanja predsednika Srbije u jutrošnjim vestima RTS.

Koliko je predsednika Srbije Aleksandra Vučića zabolela istina, najbolje govori njegovo nenajavljeno gostovanje u prvim jutarnjim vestima na RTS – jutros u 8 časova. Iako je ovo vanredno gostovanje zamaskirao pričom o susretu sa Angelom Merkel i novim najavama da će priznati nezavisno Kosovo u toku ove godine jer to tako mora na putu Srbije u EU, ipak je glavni razlog njegovog dolaska bio da odgovori na moje gostovanje u sinoćnoj emisiji „Upitnikˮ na RTS.


U pomenutoj emisiji, uz neviđenu opstrukciju voditeljke i dvojice prisutnih satelita vlasti, pokušao sam da iznesem široj javnosti nepoznat podatak da porodica Vučić u Beogradu raspolaže sa sedam nekretnina u svom vlasništvu – zbirno 786 kvadrata u ukupno procenjenoj tržišnoj vrednosti od milion i 160.000 evra.


Jedan stan se vodi na Aleksandra Vučića, drugi na njegovu bivšu ženu, treći na njegovu sadašnju ženu, četvrti na oca, peti na majku, šesti na brata, plus porodična kuća u Jajincima kao sedma nekretnina koja se vodi takođe na oca. Koja porodica u Beogradu je mogla za poslednjih 25 godina da zaradi za sedam nekretnina? Koju platu je primao Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice za svo ovo vreme da bi ovo mogli da imaju?


Da li je ovo krunski dokaz da se porodica Vučić obogatila od bavljenja politikom, iako Aleksandar Vučić nikada ništa nije radio u životu sem što je bio na državnoj plati? Zašto se izbegava donošenje obećanog Zakona o ispitivanju porekla imovine kojim bi se ovakve stvari ispitale i svima bila oduzeta nezakonita stečena imovina za koju ne mogu da dokažu poreklo?   


Interesantno je da je predsednik Vučić poranio u jutarnji dnevnik RTS i da bi otvorio još jedno interesantno pitanje – problem porodičnog nasilja, negirajući da je tukao svoju suprugu, iako ga to niko nije pitao. Srpska poslovica kaže da gde ima dima – ima i vatre. Pritom, nije negirao ono što javnost već zna: da su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i narodni poslanik sa liste SNS Marijan Rističević prijavljeni od strane svojih supruga za fizičko nasilje u porodici. 


Pritom, Aleksandar Vučić nijednom nije pomenuo ni moje ime ni Dveri, iako se sve vreme bavio našim nastupom u sinoćnjoj emisiji. Kao što još uvek nije odgovorio na poziv na direktan TV duel koji izbegava već punih šest godina. Lako je gostovati u nameštenim emisijama, bez sagovornika koji drugačije misli i postavlja nezgodna pitanja. Lako je biti mangup kad imaš sve državne finansije, medije i policijske metode u svojim rukama.


Najveći skandal na ovim gradskim izborima u Beogradu je upravo taj: zašto se Aleksandar Vučić, kao nosilac liste SNS, nije pojavio niti u jednoj emisiji i učestvovao u debati sa drugim učesnicima na izborima? Ono što se sada sa sigurnošću može reći jeste da je Aleksandar Vučić svestan da prvi put kada izađe na TV duel – pada sa vlasti.  


Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: