Српски Покрет Двери - Лого
Search
Boško Obradović i Saša Radulović ugostili studente sa Pravnog fakulteta

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i predsednik Dosta je bilo Saša Radulović ugostili su studente Pravnog fakulteta u Beogradu u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Studente su ugostili u prostorijama poslaničkih klubova i u bifeu jer je zbog  nenajavljene manifestacije Aje Jung bio zabranjen pristup barem jednoj od šest sala koje poseduje Skupština, uz izgovor sekretarijata da „ne žele gužvu“ što je skandal.


Boško Obradović i Saša Radulović su sa studentima razgovarali na temu procedure usvajanja budžeta.




Saša Radulović im je objasnio šta predviđa Poslovnik o radu Narodne skupštine i govorio je o tome kako treba da izgleda ekonomski održiv nacrt budžeta.


„Budžet je najvažniji zakon koji se donosi u toku svake godine i on tačno određuje kako država treba  da potroši novac poreskih obveznika u svim oblastima. Budžet odlučujuće utiče i na obrazovanje, zdravstvo, kulturu, privredu, na sve oblasti. Kod nas se ovaj zakon usvaja po hitnom postupku,ni jedan od uslova za usvajanje nije ispunjen. Država Srbija bi trebala da vodi programski budžet koji meri rezultate rada državnih institucija, državnih agencija, ministarstava.  „ – istakao je Radulović.




Boško Obradović je govorio o problemima koje su poslanici opozicije imali u praksi prilikom rasprave o budžetu.


„Do poslednjeg dana su krili izgled budžeta za narednu godinu da opozicija ne bi mogla da pregeleda te cifre, razmisli i spremi se za sledeću skupštinsku raspravu. Onda poslenjeg dana mi dobijemo taj budžet, vlast ga usvaja a mi kao opozicija krtikujemo delove sa kojima se ne slažemo. Najveći skandal se desio na kraju prošlogodišnjeg jesenjeg zasedanja kada je praktično po rasrapavi o budžetu ukinuta mogućnost rasprave o budžetu.“ –  rekao je Boško Obradović i zaključio da je „slika budžeta, slika nečije vlasti“.


Informativna služba Dveri


 


 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: