Boško Obradović na promociji knjige Dejana Mirovića

Predsednik Dveri, Boško Obradović, prisustvovao je u sredu, 14. marta svečanoj beogradskoj promociji knjige Dejana Mirovića Rusofobija kod Srba 1878-2017. u prepunoj sali Kolarčevog narodnog univerziteta.

Prema rečima izdavača, knjiga Rusofobija kod Srba 1878-2017. kroz analizu odnosa Srbije i Rusije u poslednjih 150 godina, otvara raspravu o tabu temi srpske kulture i politike i postavlja pitanje  da li je negativni odnos srpske elite prema Rusiji u skladu sa našim nacionalnim interesima ili je uvezen sa Zapada? 




Pored autora knjige, docenta Dejana Mirovića, na promociji su govorili prof.dr Milo Lompar, recenzent knjige, Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće Catena Mundi, a tribinu je vodio Nikola Marinković, operativni urednik u IK Catena Mundi.




Pored predsednika Dveri, Boška Obradovića, promociji su prisustvovali i nekadašnji predsednik SRJ i premijer Srbije, Vojislav Koštunica, akademik Kosta Čavoški, Dragan Todorović, narodni poslanik Slaviša Ristić, Dragoslav Bokan, dr Dušan Janjić kao i mnogi drugi.




Obradović  za Informativnu službu Dveri u osvrtu na promociju knjige ističe, da je rusofobija itekako uticala na stvaranje današnje društveno-političke svesti  kod Srba, koja je kompletnoj javnosti nametnula pogrešno shvatanje uticaja Rusije na Srbiju,a u poslednje vreme  i navodno korisnog puta Srbije u EU, koji je, ispostavilo se posle 18 godina puta, poguban za državne, nacionalne i ekonomske interese Srbije.


 

Informativna služba Dveri